Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od imaginacije do animacije - šest desetljeća Zagreb filma, naziv je multimedijske izložbe u zagrebačkome Muzeju suvremene umjetnosti, koja predstavlja iznimna postignuća sjajnih autora Zagrebačke škole crtanog filma. Jedna od kustosica izložbe je Vesna Meštrić od koje ćemo u današnjem Kulturnom kolokviju od 9:30 doznati više o toj školi koju je prepoznao cijeli svijet. Uz to razgovarat ćemo o drugim područjima kojima se ona bavi.


Foto: Dario Njavro za HRT

Kako stimulirati radnike da ne otvaraju bolovanja ako su zdravi? Zašto represivne mjere ne daju rezultate? Nedostaje li kvalitetnih radnika na tržištu rada? To su samo neka pitanja na koja odgovaramo u emisiji Slovo zakona od 11:12.

Pjesme s albuma Blues In My Blood, pjevačice Tiffany Pollack i gitarista Erica Johansona, autorski je, za emisiju Po vašem izboru od 12:20, odabrao Tomislav Goluban.

U emisiji Iskustvo prostora od 16:05 dvije pozivnice. Prva je za riječku galeriju Filodrammatica u kojoj još danas i sutra traje izložba Tvoj, moj, naš Jadran u organizaciji udruge Drugo more. Večeras pak u Zagrebu počinje Plan D konferencija na kojoj vas do subote očekuju predavanja domaćih i stranih dizajnera, predstavljanja knjiga, vodstva kroz izložbe, i Popu Up knjižara s izdanjima po popularnim cijenama.Kako je u Zovu divljine, klasičnoj holivudskoj pustolovini zaogrnutoj u ruho suvremene tehnologije, jedan pas preuzeo glavnu ulogu velikom glumcu Harrisonu Fordu? Zašto britanski redatelj Ken Loach i u socijalnoj drami Oprostite, mimoišli smo se, ustrajava na poželjnosti klasne borbe? Predstavljen je program Zagrebdoxa, međunarodnog festivala dokumentarnog filma, koji se ove godine održava u novom terminu i na novoj lokaciji. Glavne su to teme emisije o filmu Licem u lice koja je na programu od 16:30.

Od 19:50 Priča za laku noć svaku večer uvodi djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Cirkus.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

U emisiji Homo sapiens od 12:35 gošća je hrvatska operna diva koja od najranije mladosti vrlo uspješno gradi karijeru u inozemstvu - Lana Kos.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

O dragocjenoj povijesti otoka Krka, polustoljetnom Povijesnom društvu otoka Krka i njegovu Krčkom zborniku, ali i znanstvenicima koji su Krku posvetili svoja znanstvena istraživanja u emsiji Povijesne kontroverze od 14:30 razgovaramo s dr. sc. Tomislavom Galovićem.Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)

Kažu da je najteže steći prvi milijun, no i ovog četvrtka kod nas ga možete osvojiti u samo 15 koraka. A kad malo zapne – zovite džokera, pitajte publiku ili uzmite pola-pola. Tko želi biti Milijunaš? na rasporedu je u 20:05.

Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)

Sedam slavnih hrvatskih kuharica i kuhara, ali ovaj put - na djelu. Kuhaju predjelo, glavno jelo i desert! Što im dolazi na traci? Što im dolazi na traci! Plus - stiže im namirnica iznenađenja od kolege sa sjajnim smislom za humor! S njima su oba pobjednika Kuhan i pečen. Ocjenjuje Tom Gretić, ali ne samo on. Specijal showa Kuhan i pečen na rasporedu je u 20:05.

U videonajavi pogledajte što izdvajamo  s Trećeg programa Hrvatske televizije.

Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.