Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, triput na dan /6:10, 10:05 i 17:30/, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govorenje i pisanje hrvatskoga jezika. Pije li se pivo ili piva - dok se piva? Odgovor tražimo u radijskoj fonoteci.Koja je uloga Agencije lokalne demokracije Sisak u razvoju Sisačko-moslavačke županije, s kakvim se problemima mladi na tom području susreću i uz kakve projekte i programe ova udruga nastoji njihove probleme riješiti i unaprijediti kvalitetu života ne samo mladih već svih građana? Otkrivamo u emisiji Izvan okvira od 10:08.

Prošlogodišnjim nastupom na Šalati grupa Aerodrom obilježila je četrdeseti rođendan. Tim povodom u emisiji Po vašem izboru od 12:20 donosimo priču o njihovu trećem studijskom albumu - Obične ljubavne pjesme. Objavljena 1982., ta zbirka skladbi donijela je neke od najprepoznatljivijih i najvitalnijih trenutaka u karijeri Jurice Pađena i njegovih suradnika.U emisiji U pomaku od 13:30 vodimo vas u sisačku gimnaziju gdje je nedavno službeno otvoren njihov prvi volonterski klub VoGSi. Tema vodilja mladim volonterima bit će održivost, a na koji način će temu povezati s volontiranjem, zašto učenici žele dati svoje vrijeme drugima i u kakve ljude bi htjeli odrasti - poslušajte u emisiji.

Kako se Neovisni za Hrvatsku pripremaju za parlamentarne izbore, mogu li se podijeljene stranke desnice okupiti i postati stabilna treća opcija i kakav će utjecaj imati unutarstranački izbori u HDZ-u, o tome će govoriti predsjednica Neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih u Oporbenom zarezu od 15:30 do 16 sati na 1. programu Hrvatskog radija i 4. programu Hrvatske televizije.

Ovaj tjedan obilježit ćemo Dan žena - 8. ožujka. Zato ćemo u današnjem Kretanju točke od 16:30 govoriti o izložbi - "Zagreb, grad umjetnica" koja se održava u Umjetničkom paviljonu. Izložba je posvećena hrvatskim umjetnicama koje su ostavile neizbrisiv trag u povijesti likovnosti Zagreba, ali, dakako, samim time i u cjelokupnoj hrvatskoj vizualnoj sceni.

Foto: Dario Njavro za HRT

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaki dan djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Nevolje s kišobranom.

U Pomorskoj večeri od 20:15 koja se realizira iz HRT-ova studija u Zadru uz ostalo donosimo: Među ugroženima od moguće zaraze koronavirusom su i pomorci. Kako su se organizirali hrvatski pomorci javljaju nam dvojica naših kapetana iz Kine i Sueza. Govorimo i o tome kako se zadarska luka za brodove na kružnim putovanjima priprema u slučaju pojave koronavirusa. Donosimo objašnjenja što sve o registraciji i upisu brodica moraju znati "čarteraši" i vlasnici plovila.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 14 sati Music pub Zlatka Turkalja, premijerno predstavlja domaća glazbena izdanja te najvažnije svjetske glazbene materijale. Emisija donosi recenzije, komentare, osvrte, kritike glazbenih događaja, gostovanja, akustične koncerte, promocije i najave.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 15:15 za Okruglim stolom ponedjeljkom razgovaramo o nezdravim izborima i skrivenim otrovima, o zabrinjavajućih društvenim i javnozdravstvenim posljedicama loših prehrambenih navika, o oblicima i modalitetima prevencije te o tome gdje ima prostora za napredak u području prosvjećivanja i informiranja. Sugovornici u emisiji su dr. sc. Donatella Verbanac, dr. Ivana Šimetin Pavić i dr. Ivana Šimić.
U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.