Zlatni studio, dodjela medijskih nagrada

6. ožujka na HRT - HTV 1 u 20:05

Baš kao i u prva dva izdanja, i treća dodjela najveće medijske nagrade Zlatni Studio, koja će se emitirati u izravnom prijenosu u petak 6. ožujka na Prvom programu HTV-a u 20:05 sati, bit će spektakl za pamćenje, o kojem će se zacijelo pričati još dugo. 

Više od 300 tisuća čitatelja tjednika Studio Jutarnjeg lista, putem kupona i online, pod motom "najbolji biraju najbolje", dali su svoj glas i birali pobjednike među svojim omiljenim televizijskim licima, glazbenicima, glumcima, radijskim voditeljima, najboljim tv emisijama, kazališnim predstavama, filmovima... 

Na finalnoj večeri neće manjkati iznenađenja u zabavno-glazbenom programu u koji će biti uključene najveće zvijezde domaće javne scene, dok se budu otkrivali dobitnici iz kategorija televizije, filma, glazbe, radija i kazališta.

Tako će ovogodišnji Zlatni Studio već u prvim sekundama dodjele imati spektakularno otvaranje programa nastupom Jelene Rozge – u potpuno drukčijoj glazbenoj ulozi od one u kojoj smo je navikli vidjeti. Drugo veliko iznenađenje gala večeri bit će remake kultne Moje domovine, autora Zrinka Tutića i Rajka Dujmića, koja će nakon gotovo tri desetljeća, u godini u kojoj Hrvatska predsjeda Vijećem Europe, na pozornici okupiti novi Bend Aid.

Naravno, uz pjevače koji će ovoj pjesmi donijeti neku novu energiju i prvi put otpjevati nezaboravne stihove, bit će tu i oni koji su svojim vokalima obilježili i originalnu verziju. 

A u remakeu Moje domovine, u izravnom tv prijenosu koji režira Ivan Miladinov pod paskom glazbenog producenta Ante Gela i scenografa Dragutina Broza, sudjelovat će i proslavljena glumica Zrinka Cvitešić, maestro Ivan Repušić te proslavni nogometni trener, izbornik Zlatko Dalić.

Kroz bogat i šarolik program gledatelje će voditi iskusna voditeljica Barbara Kolar, a prvi put će se, uz nju, u voditeljskoj ulozi okušati i naša poznata glumica Jelena Otašević Babić. A u ulozi pjevača, u kojoj se vrlo rijetko nađe, na dodjeli će se okušati i naš slavni glumac, čije ćemo ime zasad ostaviti u tajnosti. No, naš tajanstveni junak oduševio je svojom rolom u seriji Nestali, kapetan je showa Volim Hrvatsku, ali i član žirija u Tvoje lice zvuči poznato.

Spektakl kakav je dodjela najveće medijske nagrade Zlatni Studio uključuje i slavne prezentere, a oni su, kao i dosad, najveće zvijezde filmske, kazališne, televizijske i glazbene scene. Da se uistinu radi o najvećem medijskom događaju godine govori i činjenica da su se radi dodjele otkazivale predstave i pomicali datumi koncerata. A da bi se pokazali u najboljem svjetlu, finalisti, i posebno naše poznate dame, već neko vrijeme biraju toalete za tu posebnu večer, šivaju se haljine, angažiraju dizajneri... pa će dodjela ujedno biti i pravo modno događanje.