Priopćenje o tijeku glasovanja, broju poziva i konačan poredak na Dori

U skladu s uobičajenom praksom Hrvatske radiotelevizije (HRT) kao javnog servisa, u privitku vam transparentno donosimo egzaktne podatke o tijeku glasovanja i broju poziva, te konačnu tablicu s rezultatima glasovanja, kao i konačni poredak ovogodišnjeg HRT-ova natjecanja za Izbor hrvatske pjesme i predstavnika na Pjesmi Eurovizije - Dora 2020., a na kojoj je u subotu, 29. ožujka u Opatiji pobijedio Damir Kedžo s pjesmom Ante Pecotića "Divlji vjetre", i koja će nas u svibnju predstavljati na Eurosongu u nizozemskom Rotterdamu. Tijekom desetominutnog glasovanja putem telefonskih poziva i sms poruka pristiglo je ukupno 46 692 telefonskih i SMS glasova.

Transparentnosti radi, u nastavku donosimo i sastave ocjenjivačkih sudova u pet HRT-ovih TV cenatara: Zagreb, Split, Rijeka, Osijek i Čakovec/ Varaždin. Sukladno pravilima glasovanja, svaki ocjenjivački sud sastojao se od 3 (tri) člana: jednog člana HRT-a, jednog člana Hrvatskog društva skladatelja (HDS) i jednog člana Hrvatske glazbene unije (HGU).

Konačna tablica s rezultatima glasovanja

Iz zagrebačkog TV centra javila se Maja Ciglenečki s glasovima stručnog ocjenjivačkog suda u sastavu: Robert Urlić, glazbeni urednik Hrvatskog radija, Denis Dumančić, Hrvatsko društvo skladatelja i Lara Antić, Hrvatska glazbena unija. Glasove stručnog ocjenjivačkog suda HRT-ovog centra Split pročitala je Regina Zubanović, a pjesme su ocijenili Eduard Gracin, glazbeni urednik HR radio Split, Hari Rončević, HDS i Giuliano Đanić, HGU.

Robert Ferlin uključio se u izravni prijenos Dore 2020. i pročitao glasove stručnog ocjenjivačkog suda HRT-ovog centra Rijeka u sastavu Albert Petrović, HR radio Rijeka, Ivan Pešut, HDS i Antonela Doko, HGU, dok je Tamara Peras pročitala na koji su način pjesme ocijenili Ivica Grudiček, novinar HRT centra Čakovec, Rajko Suhodolčan iz HDS-a i Zsa Zsa kao predstavnica HGU-a. Zvonimir Mandić, glazbeni urednik na HR radio Osijeku, koji je pročitao glasove HRT centra Osijek, bio je ujedno i član stručnog ocjenjivačkog suda zajedno s Marijem Vestićem (HDS) te Mijom Dimšić (HGU).

Svaki član ocjenjivačkog suda rangirao je pjesme od 1. do 16. mjesta (s tim da je na 1. mjesto stavljao, prema svom sudu, najbolju pjesmu, a na 16. najlošiju) temeljem odgledane generalne probe Dore 2020. u petak, 28. veljače 2020.