Večernjakova ruža

28. travnja na HRT - HTV 1 u 20:55

Prvotno odgođena, zbog izvaredne situacije uzrokovane koronavirusom, dodjela prestižne medijske nagrade Večernjakova ruža ipak će se održati u nešto izmijenjenom obliku, prilagođenom trenutačnoj situaciji. No, napetosti neće nedostajati jer ćemo večeras uživo doznati tko su dobitnici te s njima, u njihovom domu, i proslaviti.

Podsjetimo, i ove će se godine dodijeliti Ruže u sedam kategorija: TV emisija godine, Radijska emisija godine, Glazbenik godine, Novo lice godine, Glumačko ostvarenje godine, Televizijska te Radijska osoba godine.
 
Među nominiranima su, naravno, i HRT-ove emisije, zaposlenici i suradnici. U kategoriji Televizijska osoba godine nominirani su Daniela Trbović, Mislav Togonal i Tarik Filipović. U kategoriji Radijska osoba godine nominiran je Korado Korlević. U kategoriji Televizijska emisija godine nominirani su The Voice i Lijepom našom, a za titulu Radijske emisije godine bore se Tužibaba, Povratak u budućnost i Kad se smijah, tad i bijah.
 
U glazbenome dijelu programa, također iz svog doma, nastupit će Let3 i Tereza Kesovija, Nina Badrić, Tony Cetinski i klapa Sebenico te Psihomodo pop.
 
Budite večeras s nama.
 
Voditelji su Doris Pinčić Rogoznica i Duško Ćurlić. Redatelj je Zoran Nikolić, a urednica Uršula Tolj.