Mladi glazbenik za Euroviziju 2020, prijenos

10. ožujka na HRT – HTV 2 u 18 sati

U Studiju "Anton Marti" na HRT-u biramo hrvatskog predstavnika za Euroviziju mladih glazbenika 2020., koja će se ove godine održati u Zagrebu.


Osmero finalista nacionalnog izbora u dobi od 12 do 21 godine, koji su se u prvoj etapi u konkurenciji od 24 glazbenika izborili za ulazak u završnicu su: Vanesa Iličić, gitara, Marko Matajič, klavir, Lucija Mušac, violončelo, Mia Pečnik, klavir, Ivan Petrović-Poljak, klavir, Luka Relić, saksofon, Leonardo Rojnić, harmonika i Franko Štrbac, vibrafon.

Ocjenjivački sud u čijem su sastavu glazbenici s uspješnim solističkim karijerama - Tamara Coha Mandić (flauta), Sara Glojnarić (skladateljica), Ivana Bilić (udaraljke), Marco Graziani (violina), Pavao Mašić (orgulje, čemablo) - odabrat će pobjednika koji će predstavljati Hrvatsku na Euroviziji mladih glazbenika 2020.

Polufinale ovog natjecanja održat će se 17. lipnja u Dvorani Bersa na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a finale 21. lipnja na Svjetski dan glazbe na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava.

Očekuje nas uzbudljiva glazbena večer u kojoj će ovi mladi i talentirani glazbenici uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Tomislava Fačinija izvesti djela Giulianija, Rahmanjinova, Prokofjeva, Beethovena, Griega, Duboisa, Shamoa i Gerassimeza.

Nastupe mladih glazbenih nada uz Janu Haluzu komentirat će naši poznati glazbenici Martina Filjak i Petrit Çeku.

Voditeljica prijenosa je Iva Šulentić, redatelj Danko Volarić, a urednica prijenosa Snježana Nožinić, a voditeljica projekta Ivana Kocelj.