Sjedni, odličan

8. ožujka na HRT - HTV 2 u 13:25


U emisiji Sjedni odličan donosimo tri nove priče naših sjajnih učitelja i profesora.

Za učiteljicu razredne nastave iz OŠ Viktorovac u Sisku, Željku Kleković Brajenović,od ideje do realizacije kratak je put. Na njezinom lončarskom kolu nastaje sve što zamisli: vaze, zdjele, ukrasno posuđe. Ljubav prema keramici i lončarstvu prenijela je na učenike.

Učiteljica razredne nastave Sandra Koprivnjak, svoje učenike u OŠ Stjepana Bencekovića u zagrebačkom prigradskom naselju Horvati uči kako će živjeti u skladu s prirodom, od prirodnih sastojaka napraviti deterdžent za pranje ruku u školi i hranilicu za ptice u školskom vrtu.

Legendarni profesor na FER-u, otac interneta u Hrvatskoj, Predrag Pale pred svoje studente postavlja jedinstvene izazove. Rješavaju „CSI“ detektivske zadatke, a ispite polažu on-line, bez nadzora. Iako za sebe kaže da je prije svega „inženjerčina“, njegova je velika strast balet, ples koji je, kaže, sličan programiranju.

Urednica emisije je Sunčica Findak, a redatelj emisije Alceo Marti.Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci pronađite emitirana izdanja.