Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, triput na dan,  od 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govorenje i pisanje hrvatskoga jezika. U pjesničkom raspoloženju jezično promišljamo - pisanje spojnice u haiku-poeziji!Proljeće je pred vratima, a s njime i eskalacija migrantske krize. Mogu li Grčka, Bugarska i Italija kao najizloženije države zaustaviti migrantski val? Hoće li vojska stati zajedno s policijom na hrvatske granice? Koje je trajno rješenje migrantske krize? Odgovore tražimo u Poligrafu od 8:05 u kojem gostuju politički tajnik SDP-a Davorko Vidović, europarlamentarac iz HDZ-a Karlo Ressler i jedan od osnivača Domovinskog pokreta Miroslava Škore Igor Peternel. Kontakt emisiju uređuje i vodi Mislav Togonal.

U emisiji Minijature za radoznale od 11:05, u ciklusu Iz arhiva i muzeja, vodimo vas u knjižnicu Hrvatskog školskog muzeja.

U Mudricama od 11:40 pitamo se što je to sreća, ali mudrujemo i o drugim važnim životnim prilikama i neprilikama malih nam prijatelja.

U kojim godinama nastaju prve mikrotraume koje tijekom godina uzrokuju zglobno koštana oboljenja? Kako ih prevenirati? Zbog čega bi se pacijenti tijekom izokinetičkih vježbi trebali suzdržati od bavljenja rekreativnim sportom? Prevencija zglobno koštanih oboljenja tema je emisije Znanjem do zdravlja od 13:30.

U emisiji Trag vjere od 18:05 poslušajte: Od ovoga tjedna otvoreni su vatikanski arhivi - tako postaju dostupni dokumenti koji se odnose na djelovanje pape Pija XII. Komisija Iustita et pax objavila reakciju na odluku Ustavnog suda. Poručuju: ne postoji pravo na udomiteljstvo niti pravo na dijete. Predstavljamo novu knjigu pape Franje Vjerujem, vjerujemo, objavljenu istodobno u Vatikanu i u Hrvatskoj.

Od 19:50 Priča za laku noć svaku večer uvodi djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu narodna pripovijetka Osamljena ptica.


Foto: Dario Njavro za HRT

U večerašnjoj Metafori od 20:15 ususret Međunarodnom danu žena, čitamo domaće i strane pjesnikinje.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 19:35 možete pratiti glazbeno dokumentarnu emisiju iz svijeta jazza, vječnih melodija i glazbenih zvijezda Zvjezdanu prašinu.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Putovi hrvatske glazbe
od 11 sati donose nove obzore dviju hrvatskih skladateljica i pedagoginja Olje Jelaska i Viktorije Čop uz njihove recentne projekte.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.