Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Tko u Saboru podupire zabranu prodaje zemlje strancima, a tko se tome protivi? Što su mladi na konferenciji Slavonika rekli ministrici poljoprivrede te koje prakse među poljoprivrednicima želi uvesti Europska komisija? To su glavne teme o kojima govorimo u Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05. Na Međunarodni dan žena govorimo i o nositeljicama poljoprivredne proizvodnje koje ispisuju neke od najuspješnijih priča domaće poljoprivrede.

Ovogodišnja vjeronaučna olimpijada okupila je učenike osnovnih i srednjih škola oko teme Sveti Vinko Paulski – apostol milosrdne ljubavi. Vinkovska karizma u Hrvatskoj. Za emisiju Mali radio vjeronauk od 10:30 upitali smo predstojnicu Ureda za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije prof. dr. Blaženku s. Valentinu Mandarić o plodovima natjecanja iz vjeronauka i susreli se s ekipom učenica OŠ Dragutina Tadijanovića iz Zagreba koja je osvojila prvo mjesto na nadbiskupijskoj razini.Misu druge korizmene nedjelje od 11 sati prenosimo iz župe svetoga Siksta u Pribiću, župi Zagrebačke nadbiskupije. Misu će predvoditi župnik Stjepan Dijaneš. Desetak minuta prije mise, a uoči 18. obljetnice smrti kardinala Franje Kuharića, poslušajte reportažu o Pribiću, njegovom rodnom mjestu.

Ove nedjelje u emisiji Glazba s potpisom od 14:05 vodimo vas na glazbeno putovanje više manje svim meridijanima zemaljske kugle, a završavamo kod kuće. Slušamo blues kroz autorski potpis i prizmu lokalnog etno izričaja zemalja kao što su Irska, Španjolska, Mali, Mauritanija, Zanzibar, Indija, Brazil, Argentina, Amerika i... Hrvatska.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 17:30 s maestrom Joškom Ćaletom govorimo o seminaru pučkog korizmenog pjevanja koji će se održati u Dugopolju 14. ožujka.

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaki dan djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Savjet gospođe gusjenice.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop!. Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošloga stoljeća.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati izdvajamo posebni program Dan žena u glazbi, dio međunarodnog euroradijskog projekta Women in Music Days u koji se uključilo gotovo 400 radijskih programa uz jasan cilj promocije nevjerojatnog i raznolikog prinosa koji su žene ostvarile i ostvaruju u glazbi. U studiju će biti Sanja Drakulić, Sanda Majurec i Ana Horvat, a telefonski ćemo uključiti Ivanu Kiš, Mirelu Ivičević, Margaretu Ferek-Petrić, Tenu Ivanu Borić i Saru Glojnarić. Zadnji blok emisije donosi koncert koji je prošle godine održan u Londonu - izvedbe djela dviju sestara Boulanger - Nadie i Lili.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.