Uskoro početak snimanja nove dramske serije HRT-a "Dnevnik velikog Perice"

Hrvatska radiotelevizija  (HRT) u utorak 24. ožujka 2020. počinje snimati novu igranu seriju Dnevnik velikog Perice u režiji Vinka Brešana. Serija će se snimati na lokacijama u Zagrebu i okolici, a kroz šest epizoda pratit će životnu priču Perice Šafraneka.


Serija opisuje događaje koji se zbivaju 1964. godine, tridesetak godina nakon događaja opisanih u legendarnom filmu Kreše Golika Tko pjeva zlo ne misli, a sve će kulminirati velikom poplavom.

Mirjana Bohanec Vidović, glavna glumica kultnog filma, glumit će i u seriji čija se radnja događa u bitnom razdoblju za Zagreb. Šezdesete godine prošlog stoljeća vrijeme su začetka pop kulture u Hrvatskoj, a serija donosi duh vremena u kojem su pokrenute dugoročne i povijesne promjene. To je doba nastanka potrošačkog društva u socijalističkom okviru, doba u kojem se sudaraju totalitarni režim i sve veće liberalne težnje mlade generacije, iskazane prije svega u modi i glazbi. Ljubav, moda, pjesma i žudnja tematske su okosnice priče koju će gledateljima predstaviti vrhunska glumačka postava.

Autor serije i izvršni producent je Albino Uršić, a u scenarističkom timu koji je radio na seriji ističu se i poznati književnici Renato Baretić i Emir Imamović. Glazbeni producent serije je Gordan Muratović. Seriju za HRT proizvodi neovisni producent Croatia film, a gledatelji će seriju imati prilike vidjeti u kasnu jesen 2020. godine.