Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, triput na dan, od 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govorenje i pisanje hrvatskoga jezika. Ulaz, izlaz i prolaz potiču razmišljanje o razlici fizičkog mjesta i radnje u vezi s tim mjestom.Tema emisije Pogledi od 10:08 su boje. Budući da boja nije svojstvo materijala, nego osjet promatrača u emisiji će biti riječi o povijesti njihova shvaćanja.

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 11:40 saznat ćete kako žive i čime se hrane dupini te kakvi im zubi za to trebaju.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Višnje Biti Ulicama Varaždina. Na ulicama Varaždina, uz zvukove vergla, možete isprobati neki šešir, sjesti na klupčicu ili šamrlek i sjetiti se djetinjstva, degustirati bučino ulje ili, jednostavno, samo šetati, šetati i uživati u posebnoj atmosferi grada. 

Foto: Dario Njavro za HRT

U Koncertu u predvečerje od 18:15 predstavljamo Sedmu simfoniju u d-molu, op.70 Antonina Dvoraka snimljenu na koncertu održanome 23.ožujka 2017. u sklopu Majstorskoga ciklusa HRT-a, kada je Simfonijskim orkestrom HRT-a ravnao ugledni njemački dirigent Andre de Ridder.

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaku večer djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu je premijera armenske priče Budala. 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 18:35 u emisiji o udrugama Zašto smo zajedno predstavljamo udruge i pratimo njihove aktivnosti. Predstavljamo civilno društvo, osvješćujemo građanska prava i potičemo na toleranciju. Zašto smo zajedno? Zato da naučimo, shvatimo, toleriramo i pomognemo. Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Ovih dana u izdanju Hrvatskog dizajnerskog društva izašla je knjiga Dalibor Martinis - Dizajner pri radu 1970.-1990. autorskog tandema Marka Goluba i Dejana Kršića.Dalibor Martinis, osim što je jedan od naših najistaknutijih i najinovativnijih medijskih umjetnika, u spomenutu je razdoblju djelovao i kao nadasve uspješan grafički dizajner. U emisiji U vizualnom kodu od 8:45 Martinis govori upravo o tom aspektu svoga rada.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)


Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.