Druga strana: "Hrvatska korona"

11. ožujka na HRT - HTV 4 u 21:10 - gospodarska emisija

Druga strana, gospodarska emisija Četvrtog programa HRT-a, alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu i propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

                                                                                   * * * 


"Hrvatska korona"

Korona je u Hrvatskoj već par godina. Tako bar tvrde oni koji su se prvi našli na udaru novih zdravstvenih propisa, odluka i pravilnika koji se stavljaju izvan snage neposredno nakon donošenja. No, čini se da je korona samo kap koja je prelila čašu i u drugi plan gurnula hrvatsko-slovenski cestovni rat koji traje od sredine prošle godine.

Što zapravo hoće hrvatski cestovni prijevoznici? Zašto plaćaju slovenske, a ne hrvatske autoceste? Hoće li zbog korone biti zatvoren veliki logistički centar Calzedonije u Varaždinu i Čakovcu za cijelu Europu (iz kojeg tjedno pedesetak kamiona vozi za Italiju)?Što će biti sa cestovnim putničkim prijevoznicima i hrvatskom turističkom sezonom? Mogu li hrvatski maloprodajni lanci bez hrane koju uvozimo iz Italije? Koliko ljudi će otići iz Hrvatske nakon što Austrija 1. srpnja ukine radne dozvole za Hrvate?

O "hrvatskoj koroni", olako danim političkim obećanjima i posljedicama za hrvatsko gospodarstvo govori poduzetnik, političar, predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika, Dragutin Kranjčec.Urednik i voditelj emisije je Željko Kardum.

Reprizno izdanje emisije na rasporedu je u 4:10 te u subotu u 15:35 na HTV 4.Osim na Četvrtome programu Hrvatske televizije emisija Druga strana može se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Pogledajte koje sve emisije javnoga sadržaja možete pratiti svakodnevno u 21:10 na HTV 4.