Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 9 i od 16 sati možete pratiti izravni prijenos tiskovne konferencije iz Stožera za civilnu zaštitu. 

Jesu li se znanstvenici malo zatrčali na početku ocjene o opasnosti od koronavirusa? Kako se Njemačka odnosi prema korona epidemiji? Treba li pustiti da se virus proširi kako bi se stekao kolektivni imunitet? Smije li profit biti glavni okidač u zdravstvu i treba li se privatni sektor u kriznim situacijama pridružiti naporima javnog zdravstva? U Intervjuu tjedna od 10:05 o tome razgovaramo s znanstvenikom Ivanom Đikićem, članom Američke akademije znanosti i umjetnosti.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Tisuću bisera od 10:30, koja se realizira iz HRT-ova studija u Zadru doznajemo kako se 15-ak Ukrajinaca udomaćilo u Salima na Dugom otoku, rade u Mardešiću i uživaju u pogledu na more. Uskoro počinje dogradnja trajektnog pristaništa Žigljen na Pagu. Liječnici na otocima i psiholozi i socijalni radnici i staratelji kad zatreba.

Klavirist i skladatelj Matej Meštrović jedan je od najsvestranijih umjetnika na domaćoj kulturnoj sceni i začetnik new age glazbe u Hrvatskoj. Svoje područje interesa i djelovanja ne ograničava isključivo na pozornicu, a detalje o njegovoj impresivnoj karijeri donosimo u razgovoru s autorom današnje emisije Vrijeme za glazbu od 12:20.Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaki dan djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča O Mjesecu i zvijezdama. 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati emisija Svakom loncu poklopac ima za svrhu promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 11:15 u emisiji Na kraju tjedna u povodu 106. obljetnice smrti Antuna Gustava Matoša gošća je književnica i profesorica Nevenka Nekić. Svjedoči o Matoševoj aktualnosti, trilogiji književnih djela o ubijenom župniku iz Tovarnika Ivanu Buriku, francuskom dragovoljcu Jean-Michel Nicolieru i Kardinalovu srcu blaženoga Alojzija Stepinca. Što je afirmativno u hrvatskoj umjetnosti, koje su razlike nekadašnjega i suvremenoga odgoja učenika, kako do istine u kulturi?


Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1) 

Od 20:05 prikazujemo američku romantičnu komediju Odbjegla nevjesta snimljenu prema scenariju starih suradnica Josann MacGibbon i Sare Pariott te u režiji Garryja Marshalla. I sam iskusni glumac producent i scenarist, Marshall je devet godina poslije Zgodne žene, u kojoj je uz Juliju Roberts i Richarda Gerea i sam sudjelovao, odlučio pokušati ponoviti neočekivani uspjeh jedne od najvećih filmskih uspješnica s početka devedesetih. Primijenivši prokušanu formulu, s dvoje privlačnih i popularnih protagonista u romantičnoj priči u kojoj se izmjenjuju humor i suze, nije mogao promašiti.

Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)

Kako geološke promjene utječu na život te kako napose jedna vrsta, čovjek, danas utječe na geologiju? Vidjet ćemo i kako svemirske sile trajno mijenjaju Zemlju. Pod utjecajem Sunca, plin iz naše atmosfere odlazi u svemir, a na Zemlju svaki dan padne 60 tona kozmičke prašine. Svaki dan se budite na posve drukčijem planetu. Drugi dio dokumentarnog filma Jedan dan u životu Zemlje - Do kraja dana na rasporedu je u 21 sat.

U videonajavi pogledajte što izdvajamo s Trećeg programa Hrvatske televizije.

Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.