Vrhunske serije večeras na Drugom

Večeras na Drugom programu HTV-a nakon prijenosa izbora Miss Universe Hrvatske 2020., u 21:20 ne propustite devetu sezonu nagrađivane serije Vera inspirirane bestselerima i likovima cijenjene spisateljice Ann Cleeves, dobitnice nagrade za životno djelo Dijamantni bodež Udruge pisaca krimića.

Viša inspektorica Vera Stanhope dolazi na poprište ubojstva Joanne Caswell. Joanneino je tijelo pronađeno odbačeno na smetlištu. Patolog Malcolm Donahue zaključuje da je to uništilo sve jasne forenzične veze s okolnostima njezine smrti. Joanne je bila specijalizantica forenzične psihologije s blistavom budućnosti i besprijekornom reputacijom.

Sadržaj je to 1. epizode, a u ovoj se sezoni viša inspektorica Stanhope suočava s još tri tragična i intrigantna ubojstva, ona tinejdžera pronađenog daleko od doma, žene pronađene u rijeci Tyne i davno zaboravljenog slučaja.

U glavnoj ulozi gledamo izvrsnu Brendu Blethyn, a uz nju glume i Kenny Doughty (narednik Aiden Healy), Jon Morrison (detektiv Kenny Lockhart), Ibinabo Jack (detektivka Jacqueline Williams) i drugi. Scenarist epizode je Paul Logue, a redatelj Paul Gay.

Nakon serije Vera emitiramo 3. i 4. epizodu serije Ubijanje Eve, nastalu prema popularnim pričama Lukea Jenningsa. Serija prati živote dviju žena - Eve, oštroumne agentice MI5 koja se dosađuje radeći uredski posao i mašta o tome da bude prava špijunka te ćudljive Villanelle. A ona je pak talentirana ubojica koja se ne želi odreći luksuznog stila života koji joj omogućuje njezin posao.

Zašto serija odudara od tipičnih špijunskih trilera u kojoj su glavni likovi dvije snažne i iznimno inteligentne žene, opsjednute jedna drugom, te u izravnom sukobu i epskoj igri mačke i miša, provjerite večeras u 22:50.