Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, triput na dan, od 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govorenje i pisanje hrvatskoga jezika. Kad se valja služiti povratnom, a kad povratno-posvojnom zamjenicom?
Potkraj 1970-ih Srđan Sacher odigrao je važnu ulogu u osnivanju grupe Haustor i u snimanju njihova prva dva albuma. Poznat je i njegov doprinos u radu sastava Vještice, a prošle godine predstavio se s novom postavom i povratničkim studijskim albumom Biser ambra jantar. Najbolje pjesme s tog ostvarenja preslušavamo u današnjem izdanju emisije Po vašem izboru od 12:20.

Kako će epidemija koronavirusa utjecati na hrvatsko gospodarstvo i može li doći do nove dužničke krize, o tome će govoriti predsjednik stranke Snaga Goran Aleksić u Oporbenom zarezu od 15:30 do 16 sati na 1. programu Hrvatskog radija i 4. programu Hrvatske televizije. Emisiju, u kojoj će se govoriti i o odluci Vrhovnog suda u slučaju Franak uređuje i vodi Sanja Rabuzin-Pavić.

Od 16 sati možete pratiti izravni prijenos tiskovne konferencije iz Stožera za civilnu zaštitu.

Domjanić i Vidrić, generacijski i stilski pripadaju dobu i krugu ponajboljih pjesnika hrvatske moderne. Domjanić je svojim kajkavskim stihovima kao malo koji pjesnik uzbuđivao maštu hrvatskih skladatelja, a Vidrić, istaknuti lirski pejzažist, nadahnuo je skladatelje na stvaranje opsežnih tonskih dopuna svojih balada i poetskih vizija. U emisiji Klasični kroj od 18:15 slušat ćete njihove uglazbljene stihove iz opusa Božidara Širole, Franje Lučića, Ivane Lang, Božidara Kunca i Ive Lhotke Kalinskog.Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaki dan djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Kiša.

U emisiji Pomorska večer od 20:15 koja se realizira iz HRT studija Pula poslušajte: Hrvatska poslala još jedno ophodno plovilo u Grčku u zajedničke operacije FRONTEX-a i Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu. U Puli održan okrugli stol o Identifikaciji potreba u pomorskom prijevozu Istarske županije i razvoju eko-inovativnih rješenja. HIR 3 počinje treću i posljednju etapu svoga oplovljavanja svijeta.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacija iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 10:30 emisiju Razgovor s povodom posvećujemo ovogodišnjoj Europskoj prijestolnici kulture 2020.- Rijeci i izložbi D'Annunzijeva mučenica u riječkom Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja. Tom izložbom obilježava se stogodišnjica D'Annunzijeve okupacije Rijeke, a radi se o prvoj velikoj izložbi iz programa EPK - Rijeka 2020., koja će biti otvorena do kraja ove godine. O izložbi i o tom turbulentnom razdoblju ovogodišnje prijestolnice kulture razgovaramo s kustosicom Teom Perinčić.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1) Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.