Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, triput na dan, od 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govorenje i pisanje hrvatskoga jezika. O nekim riječima latinskog podrijetla uz nekoliko latinskih poslovica!Od 9 te od 16 sati možete pratiti prijenos tiskovne konferencije Stožera za civilnu zaštitu.

U ciklusu Oda-birano od 18:15 uz 250. obljetnicu rođenja Ludwiga van Beethovena, donosimo dokumentarac Struktura i čuda, prvu od šest epizoda serijala Beethovenovi kvarteti prema Kristianu Lethu. Nagrađivani danski glazbenik i radijski voditelj serijal je za Danski radio priredio 2018. godine, a u prvoj epizodi istražuje Beethovenove prve kvartete. Uz vlastite komentare, o majstorovu Opusu 18 razgovara i s nizom uglednih glazbenika i muzikologa.

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaku večer djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu premijera Priče o cirkusu i tri sretna klauna.

U Zaboravljenim glasovima od 20:15 zavirit ćemo u zanimljiv morski svijet kakav je 1977. bio u jedinstvenom dubrovačkom akvariju smještenom u srednjovjekovnoj tvrđavi svetog Ivana u staroj gradskoj luci. Nakon toga tema emisije je i otok Lokrum kojem su 1990. emisiju Radio putovanje pripremili autor Ilija Živanović i urednik Ljubo Pauzin.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

U emisiji Ovo malo duše od 18:35 gošća je Silvija Kolar Fodor iz Međimurske županije, koja je jedna od 24 dobitnice prestižne nagrade Utjecajne žene Hrvatske - Žene i buduće liderice, u organizaciji Mreže Hrvatskih žena. Silvija Kolar Fodor predsjednica je udruge BIOVRT - U SKLADU S PRIRODOM, autorica je, predavačica i edukatorica, voditeljica projekata i školske vrtlarske grupe, te je čuvarica brojnih sorti starinskog sjemenja, njegovog uzgoja i razmnožavanja, a na svom imanju u Međimurju, redovito isprobava nove ideje i tehnike biološkog uzgoja.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 13:30 u ciklusu Operni solisti na programu je prva emisija koju smo posvetili u spomen na veliku talijansku sopranisticu Mirellu Freni, koja je 9. veljače umrla u 84. godini života.U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1) Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.