Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, tri puta na dan, od 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govor i pisanje hrvatskoga jezika. Smije li se reći da je nešto "u nekoga" ili nužno mora biti "kod nekoga"?
Od 9 te od 16 sati možete pratiti izravni prijenos konferencije za novinare Stožera za civilnu zaštitu.

Tema emisija Pogledi od 10:08 su lažne vijesti.

Američki dirigent starije generacije Richard Hayman proslavio se kao aranžer poznatoga Bostonskog pop orkestra simfonijskog tipa, koji se i danas ubraja među najbolje zabavne orkestre u SAD-u. Bio je šef dirigent Simfonijskog orkestra St. Louisa, Filharmonije u Calgariju, Simfonijskog orkestra u Detroitu i dirigirao je skoro svim američkim simfonijskim orkestrima kad su izvodili zabavnu glazbu. Richard Hayman je bio 12 godina glazbeni direktor poznate diskografske kuće Mercury Records. Uz Jackiea Gleassona bio je jedan od najboljih izvođača ugođajne zabavne glazbe za opuštane i odmor. U emisiji Po vašem izboru od 12:20 čut ćete izbor iz njegove bogate diskografije.

Foto: Dario Njavro za HRT
U emisiji Male forme od 18:05 poslušajte djelo Ulderika Donadinija Jakov Žleb.

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaku večer djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu švedska priča Sreća.

Zbog epidemije koronavirusa pravobraniteljica za osobe s invaliditetom preporučila je udrugama i pružateljima usluga da ograniče odnosno obustave provedbu, s obzirom na to da se radi o ranjivoj populaciji kod koje bi eventualna bolnička karantena podrazumijevala dodatnu prilagodbu uvjeta ili obaveznu prisutnost pratnje. S obzirom na preporuke što je s uslugama osobnog asistenta, pomoćnika u nastavi, fizioterapije i brojnim drugima? Od kriznog stožera očekuje se da planira uvjete za prihvat osoba s invaliditetom. O tome u Šestom čulu u 20:15.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Dnevni radijski show Drugi dio dana od 16 sati emitiran tijekom odlaska s posla i boravka u automobilima, donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U emisiji U vizualnom kodu koja je na rasporedu od 8:45 govorit ćemo o dvama izložbama. O izložbi Igra sporta i umjetnosti u Galeriji prsten i Galeriji PM Doma hrvatskih likovnih umjetnika razgovaramo s njezinim autorom Tomislavom Buntakom , a u drugom dijelu emisije razgovaramo o izložbi u Francuskom paviljonu SC-a Ako tebe zaboravim... Holokaust u Hrvatskoj 1941-1945./ zadnje odredište Auschwitz s autoricom idejne koncepcije Natašom Mataušić. Urednica i voditeljica emisije je Manuela Frkić Žaja.


U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.