Fotoreportaža o Školi na Trećem i HRT-u putem Reutersa otišla u svijet

Hrvatsku radioteleviziju (HRT) je danas posjetila i ekipa svjetske novinske agencije Reuters, koja je snimila ekskluzivnu reportažu i videoprilog o HRT-ovoj Školi na Trećem kako bi, slikom i rječju, dočarala svijetu kako se jedna mala zemlja EU-a poput Hrvatske, putem svoje javne televizije i u suradnji s Nacionalnim kriznim stožerom civilne zaštite te resornim Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH, uspješno organizirala u ratu protiv epidemije Covida-19.Tako je Hrvatska sa svojim javnim servisom postala ogledni primjer kako i u tim izvanrednim kriznim uvjetima organizirati normalno funkcioniranje života, s posebnim naglaskom na školstvo i ostale sustave na dobrobit svojih građana, kao i pravodobno, istinito i objektivno informiranje javnosti putem izravnih prijenosa Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite i Vlade RH, redovitih informativnih emisija svih najnovijih vijesti s uputama građanima svakih sat vremena, te specijaliziranih večernjih emisija posvećenih Covidu-19 na svom Četvrtom programu HRT-a.Time je HRT postao svojevrsni referentni informativni pool Hrvatske za ove epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, izvijestio je Reuters.

U sklopu toga, a u skladu sa zadaćom i ulogom HRT-a kao javnog servisa, valja naglasiti i da Hrvatska radiotelevizija - uz svih svojih pet programskih kanala i 13 radijskih - danonoćno prenosi sve relevantne nove informacije, upute i činjenice i putem svojih nelinearnih platformi, pa je tako već prvog dana epidemije uvela i specijaliziranu web-stranicu posvećenu svim informacijama oko koronavirusa www.hrt.hr/koronavirus.


 
Na HRT-ovom portalu objavljuju se informacije o koronavirusu iz minute u minutu, a koliko to javnost zanima svjedoči povećana posjećenost upravo tim sadržajima. Najnovije informacije objavljujemo i na Twitteru, Facebooku, Instagramu, YouTubeu.

U posljednjih mjesec dana na svim svojim nelinearnim platformama HRT bilježi više od 50 milijuna pregleda sadržaja.

Na glavnoj Facebook stranici HRT Vijesti između ostalog uživo prenosimo sva obraćanja Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Sav program iz linearnog emitiranja dostupan je na HRTi platformi, uključujući i Školu na Trećem. Naime, osim najnovijih informacija i specijaliziranih emisija o koronavirusu, na službenom Youtube kanalu Hrvatske radiotelevizije možete pratiti i Školu na Trećem, program namijenjen djeci, na kojem su dostupni svi sadržaji iz programa posvećenog školi, odnosno oni koji se taj dan emitiraju na HTV3. Kanal je otvoren kako bi djeca sadržaj nastave mogla gledati i naknadno.


Foto: Dario Njavro za HRT

I Hrvatski radio prilagodio je svoj program razvoju situacije s koronavirusom u Hrvatskoj, te na 1. Programu Hrvatskog radija, kao i u programima svojih regionalnih radijskih programa uživo, dva puta dnevno u 9 sati i u 16 sati, prenosi konferencije za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite. Regionalne radio postaje iz sustava HRT-a u svojim programima uživo prenose i konferencije za medije Županijskih stožera civilne zaštite kako bi slušatelji dobili najrelevantnije i najprovjerenije informacije.

Informativno medijski servis Hrvatskog radija (IMS – HRA) u svim svojim informativnim emisijama slušateljima donosi provjerene, pouzdane i najrelevantnije informacije o stanju u Hrvatskoj i svijetu, i to 24 sata dnevno. Upravo zbog toga je Hrvatski radio jedini elektronički mediji u Hrvatskoj na kojemu slušatelji u bilo koje doba dana ili noći mogu dobiti najnovije, provjerene i pouzdane informacije.Hrvatski radio i IMS – HRA i ostale segmente programa prilagodio je aktualnoj situaciji, pa tako i u našim najslušanijim emisijama, poput U mreži Prvoga, Poligraf – politički grafikon, koje se emitiraju i na HRT-u 4, te u emisijama Izaberi zdravlje, Poslovni tjedan, Intervju tjedna - temeljito i objektivno uz najrelevantnije sugovornike obrađuje sve aspekte novonastale situacije s koronavirusom u Hrvatskoj.

IMS – HRA u svakom je trenutku spreman i dodatno se prilagodi razvoju situacije kako bi cjelokupna javnost u svakom trenutku imala najprovjerenije, najpouzdanije informacije, ako je potrebno i kroz "izvanredne vijesti" i "izvanredni program", a sve s ciljem pravdobnog i objektivnog informiranja.
Uza sve to, IMS - HRA aktivno i sveobuhvatno svoje korisnike u svakome trenutku informira i kroz društvene mreže i digitalne komunikacijske kanale.