Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, tri puta na dan, od 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govor i pisanje hrvatskoga jezika. Veznik "pošto" je vremenski, a ne uzročni: upotrijebimo li ga pogrešno, uspostavit ćemo pogrešnu, uzročno-posljedičnu vezu.
Od 9 te od 16 sati možete pratiti izravni prijenos konferencije za novinare Stožera za civilnu zaštitu.

Zbog čega pravnici u Europskoj Uniji sve češće koriste izreke rimskog prava? Koje su tri temeljne slobode značajne za svakoga građanina, a proistječu iz rimske pravne tradicije? Zašto rimsko pravo ne odgovara totalitarnim sustavima? To su samo neka pitanja na koja odgovaramo u emisiji Slovo zakona od 11:15.

Iako u 87. godini, John Mayall je i dalje koncertno aktivan. Na pozornici se veseli i zabavlja, pjeva, svira usnu harmoniku, gitaru i klavijature. Danas ga u emisiji Po vašem izboru od 12:20 slušamo s albuma "Along For The Ride" kojeg je snimio s brojnim gostima.Foto: Dario Njavro za HRT

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaku večer djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu DOBRA ŠUMA Ančice Koprek.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Dnevni radijski show Drugi dio dana od 16 sati emitiran tijekom odlaska s posla i boravka u automobilima,  donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)
Večeras u Koncertu četvrtkom od 20 sati možete slušati snimku koncerta Berlinske filharmonije pod ravnanjem Ivana Repušića i soliste Aljoše Jurinića. Koncert je održan u ciklusu Lisinski subotom 10. veljače.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1) 

U 20 sati prenosimo obraćanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u kojem će dodatno predstaviti okolnosti u kojima se nalazimo. Obraćanje možete pratiti i na našem portalu te na Facebook stranici HRT Vijesti.

- Hrvatska se s ovakvom krizom još nije nikada suočila. Mjere koje su poduzete jučer strože su i od najstrožih u Domovinskom ratu, zato ću se večeras obratiti javnosti putem televizijskim medija da još jednom razumijemo da su nam uvjeti izvanredni, da se moramo naviknuti ali da život i funkcioniranje države moraju ići dalje te da budemo na razini izazova pred nama, istaknuo je Plenković na današnjoj sjednici Vlade.

Kažu da je najteže steći prvi milijun, no i ovog četvrtka kod nas ga možete osvojiti u samo 15 koraka. A kad malo zapne – zovite džokera, pitajte publiku ili uzmite pola-pola. Tko želi biti milijunaš? na rasporedu je u 20:20.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo s Drugog i Trećeg programa Hrvatske televizije.

Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.