Škola na Trećem - nastavni program na daljinu

Od ponedjeljka do petka na Trećem programu HRT-a (HRT-HTV 3) od 8 sati na rasporedu je emisija nastavnog programa "Škola na Trećem".

U uvjetima proglašene epidemije koronavirusa na području Republike Hrvatske, a s ciljem osiguranja kontinuiteta odgojno obrazovnog procesa, te sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske, Hrvatska radiotelevizija (HRT) u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH sudjeluje u provedbi nastavnog programa i izvođenju nastave na daljinu.

Nastava prati kurikulume, odnosno programe nastavnih predmeta u nižim razredima osnovne škole, a koriste se otvoreni obrazovni materijali, materijali obrazovnog i školskog programa HRT-a, kao i materijali izrađeni posebno za tu priliku. Program potiče učenike na samostalan i kreativan rad, a u suradnji sa svojim učiteljima razredne nastave produbljuju i proširuju ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda.

Emisije se mogu pratiti i u HD razlučivosti na mobitelima, tabletima i računalima putem multimedijske platforme HRTi, a ubrzo nakon završetka, uploadat će se na YouTube kanal Škola na Trećem i u videoteku HRTi.Nastava nije podijeljena na 45-minutne sate, već po lekcijama iz  hrvatskog i stranog jezika, matematike i prirode. Predviđen je veliki i mali odmor tijekom kojih se emitiraju edukativni dokumentarni filmovi, ali i nastava glazbenog, likovnog i tjelesnog, i to uz vrhunske sportaše, jer vježbat će se uz Bornu Ćorića, Anu Konjuh, Stjepana Božića, Valenta Sinkovića, Marija Možnika...

Učiteljica predaje po redovitom programu, pa djeca trebaju imati udžbenike, a koriste se i digitalni obrazovni sadržaj. Raspored nastave, koji je isti za svu djecu, objavljivat će se na stranicama Ministarstva obrazovanja i škola. Djeca o lekcijama mogu komunicirati sa svojim razrednim učiteljem putem e-maila, a mogu se javljati i učiteljicama s HRT-a.