Romano Bolković - 1 na 1: Anđela Jeličić Krajcar

23. ožujka na HRT – HTV 1 u 23:15 - talk show

Anđela Jeličić Krajcar rođena 1972. u Puli, završila je Gimnaziju u Pazinu, teologiju diplomira u Rijeci. Na Papinskom biblijskom institutu u Rimu magistrira biblijske znanosti.

U sklopu studija biblijskih znanosti jedan semestar studirala je i na Hebrejskom sveučilištu u Jeruzalemu. Predavala je biblijske predmete na Teologiji u Rijeci i paralelno predavala vjeronauk u pazinskoj Gimnaziji. Od 2012. boravi u Rimu, gdje na Gregoriani upisuje doktorski studij. Kao autor i urednik potpisuje više stručnih članaka i publikacija biblijske tematike u stručnim i popularnim izdanjima, uz suradnju na publikacijama koje tematiziraju odnos duhovnosti i psihijatrije.

S gošćom Anđelom Jeličić Krajcar razgovaramo, među ostalim, o stanju u Italiji, o odnosu tri pontifikata, Ivana Pavala II., Benedikta XVI. i pape Franje, o izazovima ovog pontifikata, konzervativnoj kritici pape Franje te o tome zašto se neki usuđuju papu nazivati heretikom, o ekumenizamu i međureligijskom dijalogu u pontifikatu pape Franje te zašto se odgađa kanonizacija bl. Alojzija Stepinca. 

Autor: Romano Bolković
Urednica: Slavica Babić

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci pronađite emitirana izdanja