Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Prvi program Hrvatskoga radija i Četvrti program Hrvatske televizije pretvoreni su u specijalizirane kanale nazvane: Program Zajedno za zdravlje. Radijski program nudi slušateljima cjelodnevne, sve relevantne informacije i korisne upute za život u krizi uzrokovanoj epidemijom konoravirusa u nas.Od 9 i od 16 sati možete pratiti izravni prijenos tiskovne konferencije iz Stožera za civilnu zaštitu.

U emisiji Tisuću bisera, koju od 10:30 emitiramo iz HRT studija Rijeka, vodimo vas na Ilovik gdje nas je dočekala Jadranka Matas, na čelu lokalnog Mjesnog odbora od koje saznajemo kako se živi ovih dana na otoku, što se sve gradi i priprema za sezonu koja je zbog problema s koronavirusom upitna. Saša Vuksan je na riječkim Pećinama razgovarao s roniocem Velimirom Vrzićem koji je na 25 metara dubine pronašao minu.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Radio scene od 18:05 emitiramo drugi dio djela Vjenceslava Novaka Posljednji Stipančići. Redateljski razrađen i ozbiljan rukopis Vedrane Vrhovnik ugodio je igru velikog ansambla. Glume Vanda Winter, Helena Buljan, Darko Milas, Amar Bukvić, Luka Dragić, Enes Vjezović, Zvonimir Zoričić, Elizabeta Kukić, Ana Karić, Mladen Vasary, Žarko Potočnjak, Alen Šalinović. Dramatizacija i uredništvo Lada Martinac-Kralj, režija Vedrana Vrhovnik, glazbena urednica Adriana Kramarić i ton majstor Zoran Sajko.

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaki dan djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Putovanje jednog cvijeta.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati emisija Svakom loncu poklopac zamišljena je kao projekt koji za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od  16:35 u emisiji Tragom glazbe u ciklusu Glazba iz knjiga poći ćemo tragom glazbe u romanu Solist Marka Salzmana. Svakodnevica povučenog profesora violončela, nekada glazbenog čuda od djeteta, naglo se mijenja kada počne raditi s novim, iznimno talentiranim učenikom i postane porotnikom na suđenju za ubojstvo zen-majstora. U svim se situacijama, međutim, rado vraća Bachovim Suitama za violončelo.U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.