HRT: Radio glazbom i pozitivom ujedinio Europu!

Radio je glazbom i pozitivom ujedinio Europu!

Poruka je to European Broadcasting Union - EBU, akcije radijskih postaja, među kojima je i naš Hrvatski radio, a koje su jutros u 8:45 istodobno pustile pjesmu 'You’ll Never Walk Alone' koju izvode Gerry & The Pacemakers.


- Glazba nas može povezati u ovim teškim vremenima, poručili su iz EBU-a, najavljujući akciju za koju je inicijativa potekla s nizozemskog javnog radijskog servisa NPO 3FM.
#NeverWalkAlone: europski radijski flash mob i na HR2
Radijskom flash mobu za dizanje morala pridružio se i Hrvatski radio. Ujedinjeni glazbom i radijskim frekvencijama zaplesali su i novinari HR2 Zlatko TurkaljNataša Mikas, Nevenka Rodić Erdelja s Radio Sljemena, glazbeni urednik Davor Medaković, tonski realizatori Ratko Bokić i Damir Hajduk, te urednik Jutarnje kronike Grgo Mrvica.

Plesu su se svojim objavama  pridružili i našli slušatelji, čiji su kadrovi također dio videa koji je oduševio publiku na društvenim mrežama. Poruke ohrabrenja putem društvenih mreža šalju i glazbenici, koji su prave pozornice ovih dana zamijenili onim virtualnim. 

Uza sve to, glazbene udruge UNISON, HUZIP I HDS pokrenule su inicijativu za pojačano emitiranje domaće glazbe u programima radija i televizija u Hrvatskoj. Hrvatski radio se odaziva na inicijativu UNISON-a, HUZIPA-a i HDS-a, te će na svim svojim nacionalnim (HRA1, HRA2, HRA3) i regionalnim programima (HR-Sljeme, HR Osijek, HR Dubrovnik, HR Split, HR Knin, HR Zadar, HR Rijeka, HR Pula) pojačano emitirati glazbu hrvatskih autora i izvođača.

- Svjesni smo činjenice da su u ovim kriznim trenucima, kada su otkazani svi koncerti, festivali, priredbe i druga glazbena događanja, naši glazbenici egzistencijalno ugroženi, te im je visina prihoda od emitiranja izuzetno značajna. Većini glazbenika će prihod od emitiranja biti i jedini prihod. Naši autori, izvođači i njihova djela su dio naše kulture, te ih moramo podržati, poručuju s Hrvatskog radija.