Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Prvi program Hrvatskoga radija, kao i Četvrti program Hrvatske televizije, pretvorio se u specijalizirani kanal nazvan Program Zajedno za zdravlje. Program nudi slušateljima cjelodnevne, sve relevantne informacije i korisne upute za život u krizi uzrokovanoj epidemijom konoravirusa u nas.

Od 9 i 16 sati možete pratiti izravni prijenos tiskovne konferencije iz Stožera za civilnu zaštitu.


Foto: Dario Njavro za HRT

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaki dan djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Zlatna jabuka.

U emisiji Pomorska večer od 20:15 koja se realizira iz HRT studija u Splitu izdvajamo: koronavirus i epidemija gotovo da je zaustavila smjene pomoraca; ministarstvo produljilo svjedodžbe pomorcima, pomorci s broda Marko Polo kao i drugih brodova koji su bili pred redovnim uplovljavanjem - u karanteni;  zabrana uplovljavanja kruzera; svi brodari trpe krizu kao i cijelo gospodarstvo; obalna linijska plovidba nastavlja s redovnim radom; na snazi su mjere opreza kako bi se sačuvala posada.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 14 sati Music pub Zlatka Turkalja, premijerno predstavlja domaća glazbena izdanja te najznačajnije svjetske glazbene materijale. Emisija donosi recenzije, komentare, reportaže, prikaze, osvrte, kritike glazbenih događaja, gostovanja, akustične koncerte, promocije i najave.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 10:30 u emisiji Razgovor s povodom gošća je doktorica znanosti Tatjana Stupin, književna znanstvenica, povjesničarka hrvatske književnosti i esejistica. U povodu Rijeke kao europske prijestolnice kulture, govorimo o jednom od zasigurno najvažnijih književnika koji se rodio na riječkome području - Janku Poliću Kamovu.Glavne teme razgovora su njegov odnos sa Sušakom, gdje je rođen, i tada susjednom Rijekom, odnos Kamova i Miroslava Krleže te današnja percepcija Polića Kamova i njegove književnosti. Napomenimo i da je Tatjana Stupin doktorirala upravo na odnosu Kamova i Krleže, o čemu je i objavila monografsku knjigu u nakladi Matice hrvatske.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1) Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.