Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)


Prvi program Hrvatskoga radija, kao i Četvrti program Hrvatske televizije, pretvorio se u specijalizirani kanal nazvan: Program Zajedno za zdravlje. Program nudi slušateljima cjelodnevne, sve relevantne informacije i korisne upute za život u krizi uzrokovanoj epidemijom konoravirusa u nas.

Od 9 i od 16 sati možete pratiti izravni prijenos tiskovne konferencije iz Stožera za civilnu zaštitu.

Koje mjere Vlada priprema poljoprivrednicima za ublažavanje gospodarskih šteta od koronavirusa te koliko su njima zadovoljni čelnici poljoprivrednih udruga doznat ćete u današnjoj Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05.

U Malom radio vjeronauku od 11:05 u razgovoru s redovnicom družbe Milosrdnih sestara od sv. Križa s. Damirom Biškupom, predstavljamo njezinu zbirku pjesama Vjera u beznađu i vraćamo se u teške dane Vukovara. Probijamo se kroz ruševine, koračamo bolničkim skloništem, čekamo na dvorištu, puni neizvjesnosti odlazimo u progonstvo. Korizma je - dotičemo križ Vukovara, križ Kristov. Ipak u vihoru rata, iz ruševina... gotovo neprimjetno slutimo tračak svjetla i primamo komadiće nade.

Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 17:30 slušat ćemo autorske skladbe Emila Cossetta, nastale na tekstove Frana Galovića, u izvedbi jednog od najboljih hrvatskih zborova - Hrvatskog pjevačkog društva Lipa iz Osijeka. Stihove govori Dubravko Sidor.

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaki dan djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Sretni gusar.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati nedjeljom se družimo u našem retro lifestyle magazinu Hulahop!. Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 19 sati za emisiju Na obzorima duhovnosti odabrali smo Stabat mater za četiri vokalna solista, četveroglasni zbor i orkestar Josepha Haydna u izvedbi sopranistice Barbare Bonney, mezzosopranistice Elisabeth von Magnus, tenora Herberta Lipperta, basa Alastaira Milesa, Zbora Arnold Schoenberg i bečkog ansambla Concentus musicus pod ravnanjem Nikolausa Harnoncourta.U videonajavama pogledajte što izdvajamo  iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.