Ostanite doma uz HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i dalje na svom Prvom i Četvrtom programu HTV-a donosi najnovije provjerene informacije o kriznim situacijama u Hrvatskoj i svijetu. A kako bi svojim gledateljima pomogli da barem nakratko zaborave na ono što nas je sve zateklo -  Drugi i Treći program Hrvatske televizije obogaćujemo brojnim filmskim komedijama i snimkama velikih sportskih uspjeha.

Na Drugom obogaćen program laganijim sadržajima
Tako HTV-ov Odjel Sport priprema snimke Sportskih trenutaka za pamćenje koje ćemo na Drugom program svakodnevno emitirati u popodnevnom terminu. Vjerujemo kako su sportaši i uspjesi hrvatskog sporta nešto s čime se uvijek možemo ponositi i što nam u ova iznimno zahtjevna vremena može probuditi pozitivne emocije.Za početak, u utorak 24. ožujka prisjetit ćemo se nezaboravnih utakmica sa Svjetskog prvenstva u nogometu i nastupa Vatrenih u Rusiji. Ponovno vas kronološki vodimo na pustolovinu Dalićevih vitezova – vidjet ćemo još jednom najljepše poteze i golove, neponovljive trenutke, suze radosnice... Sve ono što nam danas nedostaje u sportskom svijetu.Gledatelji će se kroz svakodnevne snimke moći prisjetiti najvećih uspjeha hrvatskog sporta - osvajanja medalja na Olimpijskim igrama, Goranovog Wimbledona, nastupa Janice i Ivice Kostelić, osvajanja naslova europskog prvaka rukometaša Zagreba, legendarnoga nastupa hrvatskih košarkaša protiv Dream Teama, Ćire Blaževića i puta do francuske bronce, svjetskih i europskih naslova vaterpolista, kao i brojnih drugih trenutaka koji su ispisali bogate stranice uspjeha hrvatskog sporta.Na Trećem programu Hrvatske televizije, na zahtjev mnogobrojnih gledatelja, od ponedjeljka 23. ožujka pa do daljnjega, prikazujemo antologijske komedije brojnih velikih redatelja i glumaca, nastalih u razdoblju od 1930-ih godina pa sve do danas.

Iz večeri u večer možete gledati neke od najboljih komedija ikad snimljenih s nekim od najvećih komičara i glumaca (Jerry Lewis, Bourvil, Louis de Funes, Jean-Paul Belmondo, Peter Sellers, Boris Dvornik, Barbara Stanwyck, Gary Cooper, John Wayne, Peter Ustinov, William Powell, Melina Mercouri, Marilyn Monroe, dueta (Jerry Lewis i Dean Martin, Bud Spencer i Terence Hill, Abbott i Costello), komičarskih skupina (Monty Python), najvećih redatelja komedija (Ernst Lubitsch, Billy Wilder, Jacques Tati, Blake Edwards, Mario Monicelli, Howard Hawks...), te brojnih drugih omiljenih junaka kojim smo se oduvijek smijali. 


Foto: Pixabay

U nastavku je raspored filmskih večeri komedije od 23. do 29.ožujka, uz napomenu da se ciklus nastavlja i dalje i da će, pored najavljenih, biti emitirane i brojne druge antologijske komedije - primjerice, Donovanov greben, Pjesma je rođena, Moj ujak, Odmor gospodina Hulota, Mediterraneo, Trgovci... Urednik ciklusa je Dean Šoša.Spomenuti sadržaj na području Republike Hrvatske možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.


Ponedjeljak, 23. ožujka
20:00 VELIKA AVANTURA (Grande vadrouille, La); Francuska, 1966
22:00 NEKI TO VOLE VRUĆE (Some Like it Hot), SAD; 1959.

Utorak, 24. ožujka
20:00 ARTISTI I MODELI (Artists and Models), SAD; 1955.
21:50 ZABAVA (The Party), SAD; 1968.

Srijeda, 25. ožujka
20:00 TOPKAPI; SAD; 1964.
22:00 SMISAO ŽIVOTA MONTYJA PYTHONA (Monty Python's Meaning of Life), Velika Britanija, SAD, 1983.

Četvrtak, 25. ožujka
20:00 AMELIE (Fabuleux destin d'Amelie Poulain, Le/Amelie); Francuska, Njemačka, 2001.
22:00 VATRENA KUGLA (Ball of Fire); SAD, 1941.

Petak, 26. ožujka
20:00 SEDAM GODINA VJERNOSTI (Seven Year Itch, The); SAD, 1955.
21:45 PATERSON; SAD, Francuska, Njemačka; 2016.

Subota, 27. ožujka
20:00 SMIJEŠNJE STVARI SU SE DOGODILE NA PUTU ZA FORUM (Funny Thing Happened on the Way to Forum, A); SAD, Velika Britanija, 1966.
21:40 BRDO ČIZAMA (Collina degli stivali, la); Italija, 1969.
23:10 MIMI METALAC (Mimi metallurgico ferito nell'onore); Italija, 1972.

Nedjelja, 28. ožujka
20:00 NIKAD NEDJELJOM (Never on Sunday / Pote tin Kyriaki); Grčka, 1960.
21:30 MURIEL SE UDAJE (Muriel's Wedding); Australija, Francuska, 1994.
23:15 STOGODIŠNJAK KOJI SE SPUSTIO KROZ PROZOR I NESTAO (Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann); Švedska, Rusija, Velika Britanija, Španjolska, 2013.

Ponedjeljak, 29. ožujka
20:00 MARTIN U OBLACIMA; Hrvatska, 1961.
21:40 LOKALNI JUNAK (Local Hero); Velika Britanija, 1983.