Kako se udati za milijunaša - komedija

8. travnja na HRT – HTV 3 u 20:05 (12)

Tri nerazdvojne prijateljice manekenke - ozbiljna i poduzetna Schatze, zavodnica Paula koja je iskompleksirana što mora nositi naočale i vrckasta Loco, unajmljuju luksuzni stan na Manhattanu želeći radikalno promijeniti svoje živote. Odluče pronaći prikladnog mladoženju s impresivnim iznosom na bankovnom računu.


Tako Schatze, koja iza sebe ima iskustvo braka sa siromašnim čovjekom, naleti na bogatog udovca koji joj se učini kao dobra partija usprkos velikoj razlici u godinama, Loco upozna oženjenog biznismena s kojim pristane otići na izlet nadajući se da će upoznati njegove podjednako imućne prijatelje, a Paula će naletjeti na sumnjivog tipa koji će joj se predstaviti kao naftni magnat. Ipak, njihova nastojanja neće poći onako lako kako su mislile.

Kako se udati za milijunaša (HOW TO MARRY A MILLIONAIRE, 1953.) zabavna je američka komedija o, kako kaže pjesma iz filma, tri Pepeljuge koje žele pronaći svoju sreću u životu udajom za bogataša.

Film je ujedinio snage triju poznatih hollywoodskih ljepotica: Lauren Bacall, poznatiju iz filmova četrdesetih u kojima joj je partner bio Humphrey Bogart, Betty Grable, slavni pin-up iz tridesetih i četrdesetih te Marilyn Monroe koja je s ovim filmom, kao i komedijom Muškarci više vole plavuše potvrdila svoj status novog seks-simbola i definitivno utrla put slavi svjetske zvijezde.

Uz spomenute glumice u filmu uloge imaju i David Wayne, Rory Calhoun, Cameron Mitchell, William Powell. Nunnually Johnson napisao je scenarij prema drami Zoe Akinsa, a redatelj je Jean Negulesco.