Nedjeljom u dva: prof. dr. sc. Alemka Markotić

5. travnja na HRT - HTV 1 u 14 sati

Ravnateljica Klinike dr. Fran Mihaljević,
prof. dr. sc. Alemka Markotić gošća je emisije Nedjeljom u 2.

Dokle smo došli u borbi s koronavirusom? Kako izgleda radni dan jedne od trenutačno najaktivnijih žena u Hrvatskoj te dokle ćemo živjeti pod posebnim mjerama opreza, neka su od pitanja emisije urednika i voditelja Aleksandra Stankovića.

Alemka Markotić odgovarala na pitanja na društvenim mrežama

Svima već dobro poznata prof. dr. sc. Markotić naslovna je redovita profesorica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, pročelnica je Zavoda za urogenitalne infekcije te voditeljica Znanstvene jedinice kao i Laboratorija za 3. stupanj biosigurnosti. Članica suradnica je HAZU-a od 2012. godine.

Ova žena koja umirujuće djeluje na svakoga, znanstvenu je karijeru započela  na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu, na međunarodnom projektu istraživanja hantavirusnih infekcija u suradnji s USAMRIID-om.

Tako se slučajno zatekla u vihoru rata, ali je kao humanitarka od 1992. do 1994. godine radila i rukovodila Caritasove "Zdravstvene skrbi" i ljekarne u Sarajevu, koje su pružale pomoć svim potrebitim građanima. Tijekom 1994. je u Zagrebu bila i medicinski koordinator US Catholic Relief Services sudjelujući u osiguravanju lijekova za prognaničke i izbjegličke kampove. Deset je godina bila voditeljica Odsjeka za kontrolu kvalitete virusnih cjepiva i interferona u Imunološkom zavodu, Zagreb.

Dobitnica je sedam nacionalnih i devet međunarodnih nagrada, a objavila je 98 recenziranih radova.

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.

Posjetite
Facebook stranicu emisije.