Alpe Dunav Jadran - nove slike iz srednje Europe

13. lipnja  na HRT – HTV 4 u 18:25

Vaše najnovije slike iz srednje Europe stižu na HTV4. Regija je preživjela epidemiološku krizu. Normalan život se nastavlja uz najveće moguće mjere opreza, a povratak sigurnim prirodnim i društvenim oazama obilježavaju teme poput ovih pet glavnih u emisiji:


Čak i u razvijenom svijetu, premalo je žena u politici i diplomaciji. Upravo prije uvođenja mjera društvene izolacije, u slovenskom ministarstvu vanjskih poslova proveli su pionirski projekt poticanja sposobnih djevojaka na razmišljanje o karijeri u području međunarodnih odnosa.

Posebni epidemiološki uvjeti promijenili su izgled europskih gradova preko noći. Ulice su postale gotovo sablasno prazne. Tako je bilo i u Zagrebu. Fotograf Marko Fröhlich tu je našao posebno umjetničko nadahnuće.

Vraćajući se uobičajenom životnom ritmu, razmišljamo i o mjestima za izlete. Mađarska tvrđava Boldogkő nudi ne samo ljepotu arhitekture u slikovitom krajoliku, nego i zamišljeno putovanje u povijest.

U malenoj njemačkoj enklavi talijanske pokrajine Trento jednu farmu netipične vrste koza vodi netipična poduzetnica. Agituu Gudeta stigla je iz Etiopije i izvrsno se snašla.

Kuhača, osim za jelo, može poslužiti i za sviranje. Ako se pitate kako, u bavarskom Lenggriesu to možete saznati, pa i sve naučiti - od proizvodnje drvenih žlica do orkestriranog "kuhačkanja"!


Urednica je Daria Marjanović, a realizatorica Sanja Arsenić.

Reprizno izdanje prikazujemo u nedjelju u 12:20 i 3:30.


Sve o dosadašnjim emisijama možete doznati na web stranicama emisije Alpe Dunav Jadran.      

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Posjetite naš Facebook, Twitter te Instagram.