Gdje se vide tragovi svetoga i kako utječu na živote?

Primjeri Abrahama, Mojsija, Ivana Krstitelja i apostola Petra, slika su ljudske sudbine - one čovjeka kao bića čežnje i nade koji traži svoje ispunjenje. Upravo zbog toga potraga za svetim ne može tek biti zatvorena u korice svetih knjiga ili povijesno udaljenih ljudi.

Svaki čovjek traži svoj smiraj i traganje za svetim trajni je izazov u svakom vremenu. Na multimedijskoj usluzi HRTi pogledajte dokumentarnu seriju "U potrazi za svetim" koja se bavi različitim vidovima svetoga u suvremenom svijetu.

Serijal nastoji pronaći odgovore na pitanja o tome gdje se tragovi svetoga vide i kako oni utječu na živote ljudi. Može li sreća biti nagradom za traganjem za svetim, s obzirom da znatan dio svojih snaga čovjek koristi kako bi otkrio u čemu može pronaći sreću te kako je dosegnuti?

Kako je moguće da je dobri Bog ipak dopustio patnju nevinih te može li se ta zagonetka patnje riješiti upiranjem pogleda u Boga koji pati? Što ako je smrt konačan kraj? I što ako nije? Kako davni, prazni grob utječe na živote i svjetonazor tražitelja svetoga i kako oni u poslijeuskrsnoj riječ Isusa ''Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta'', nalaze svoj smiraj i ispunjenje?

Sedmodijelna serija nastala je 2010. godine u produkciji HTV-a, dok je izvršni producent tvrtka Nomad film.