Zavolite svoj dom i vrt uz Alana Titchmarsha

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka 17. travnja na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 12:30 sati započinje s prikazivanjem dokumentarne serije Zavolite svoj dom i vrt uz Alana Titchmarsha u trajanju od tri epizode.

Kao najpopularniji britanski vrtlar Alan Titchmarsh uređivao je vrtove i vanjske prostore čime je doslovno promijenio život ljudima. U tom je procesu uvidio da se promijenio način na koji ljudi percipiraju svoje vrtove.

Danas nije dovoljno imati samo vrt već su iznimno traženi prostori koji se neprimjetno spajaju s životnim prostorom. Uz svoj tim stručnjaka Alan putuje diljem Britanije i upoznaje posebne ljude koji zaslužuju pomoć te za njih kreira jedinstven prostor u kući i vrtu te na taj način uvelike mijenja njihov život na bolje.

U prvoj epizodi Alan Titchmarsh je u Nottinghamshireu gdje će promijeniti život 15-godišnjem Joshui, koji je osuđen na invalidska kolica, i njegovoj majci Beniti. Napravit će dojmljiv prostor sa staklenim krovom i tako omogućiti Joshui da nakon niza godina ponovno ima pristup u svoj novi vrt.

Seriju je odabrala Mira Vočinkić.