Ubojstvo u Walesu - šokantne tajne iz žrtvina života

24. travnja na HRT – HTV 2 u 21 sat (12)

Nakon dramatičnog klimaksa u drugoj sezoni serije Ubojstvo u Walesu, vraćamo se višem inspektoru Tomu Mathiasu koji se pokušava oporaviti od fizičkih i psihičkih ožiljaka. Uništeno je skrovište koje je pronašao na divljim obalama Ceredigiona pa se morao preseliti, i to u samo srce obalnoga grada Aberystwytha.

U 3. će se sezoni ponovno uplesti u stari slučaj koji ga intrigira još otkako je počeo raditi u Aberystwythu. Slučaj je to koji prijeti da će nepovratno zavaditi cijeli tim. No dok se Mathias bavi prošlošću, njegova kolegica narednica Siân Owens usredotočena je na svježi slučaj: dobila je zadatak da otkrije tko je zapalio Mathiasov dom.

U 2. epizodi nakon što je kustosica Laura Dean otkrivena u plitkome grobu u zabačenome šumarku, Mathias i njegov tim moraju zaroniti u život mlade žrtve pri čemu će otkriti neke šokantne tajne. Za to vrijeme Prosser, koji se još oporavlja od smrti Iwana Thomasa, poziva u pomoć umirovljenog glavnog inspektora Roberta Owena. Otkriće trupla Iwana Thomasa dovelo je višeg inspektora Mathiasa u nezgodan položaj jer je postao glavni osumnjičenik u slučaju Iwanove tajanstvene smrti. Situacija se dodatno pogoršala nakon što je doveden nezavisni istražitelj John Powell kako bi pomogao riješiti slučaj i pozvao narednicu Owens da mu pomogne u istrazi. Napetosti sve više rastu, a viši inspektor Mathias mora pokušati riješiti tajnu koja okružuje smrt Laure Dean i pri tome potisnuti osobne probleme.

U seriji glume Richard Harrington (viši inspektor Tom Mathias), Mali Harries (inspektorica Mared Rhys), Alex Harries (detektiv Lloyd Ellis), Hannah Daniel (narednica Siân Owen), Aneirin Hughes (glavni inspektor Brian Prosser). Scenarist je Cynan Jones, a redatelj Ed Thomas.