Puls: Ispovijest žrtve trgovine ljudima

30. travnja na HRT - HTV 3 u 21 sat (R)

U Hrvatskoj su prošle godine registrirane 23 žrtve trgovine ljudima. Ali to je samo ono što znamo. Jedna od žrtava u emisiji je podijelila svoje strašno iskustvo. Kako je izgledao njegov život dok je bio rob i kako je pronašao put u slobodu.

One se ne smiju razboljeti, otputovati, predahnuti jer njihova ih djeca neprekidno trebaju. Imaju status roditelja njegovatelja za što mjesečno primaju samo dvije i pol tisuće kuna. Zato s vremena na vrijeme prosvjeduju kako bi senzibilizirale one koji odlučuju i izborile veća prava za sebe i svoju djecu.

Što učiniti kada vam računi za plin i struju postanu astronomski? Zapitale su se to i časne sestre iz Duhovno-obrazovnog centra Marijin dvor - Lužnica te nam otkrile kako su barokni dvorac pretvorile u samoodrživo ekološko imanje.

Jedni ih iskreno preziru, dok su drugi ovisni o njima. Ono što je sigurno, malo koga ostavljaju ravnodušnim. Zašto su mnogi spremni zbog TV sapunica mijenjati dnevnu rutinu, a nekima se već na njihov spomen diže svaka vlas na glavi?

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.

Urednica i voditeljica emisije je Morana Kasapović, a urednica projekta Maja Tokić. Godina proizvodnje:  2020.