Jamestown - priča o novu životu na ivici neukroćene divljine

3. svibnja na HRT – HTV 2 u 22:10 (12)

Virginia, 17. stoljeće. Na rubu neukroćene divljine smjestila se engleska kolonija Jamestown. U drugoj sezoni serije i dalje pratimo život triju žena (Jocelyn, Alice i Verity) i njihovu borbu u pokušaju da izgrade nov život u ovoj prekrasnoj, ali odbojnoj zemlji. Jamestown se sve više razvija.


Plantaže duhana počinju donositi zaradu, što omogućuje procvat trgovine. No takvom stanju obilja i prosperiteta ubrzo će doći kraj, kako zbog rođenja, tako i zbog smrti i razvoda. Naši pioniri opet će se naći u središtu avanture - ovaj puta otmice.

Usto, jedan izdajnik prijeti narušiti mir u koloniji. A vjera doseljenika je opet stavljena na kušnju i to zbog tek pridošlih radnika iz Angole kojima postaje jasno da ovdje mogu zaboraviti svoje snove o neovisnosti. Začinju se nove ljubavne veze, žudnje i strasti se potiskuju, a čak će se i najčišća ljubav naći na kušnji. Dobro odnosi s domorocima nekima su omogućili veliki utjecaj u gradu, no nitko se neće bez borbe odreći svoga dijela bogatstva koje im pruža Virginia. Borba za političku prevlast se nastavlja pa to utječe na cijelu zajednicu.

U 1. epizodi druge sezone serije rođenje prvog djeteta u Jamestownu razveselilo je cijelo naselje. S druge strane, otkriće strašnog zločina baca sumnju na sve stanovnike, stare i nove. Kad Jocelynin položaj i utjecaj u koloniji budu ugroženi, ona sklapa nov, neočekivan savez.

U seriji glume Naomi Battrick, Max Beesley, Claire Cox, Patsy Ferran, Jason Flemyng, Burn Gorman, Dean Lennox Kelly, Stuart Martin, Abiola Ogunbiyi, Tony Pitts, Kalani Queypo, Luke Roskell, Sophie Rundle, Abubakar Salim, Ben Starr, Matt Stokoe, Steven Waddington, Niamh Walsh.

Autor i scenarist je Bill Gallagher.

Produkcija: Carnival Film & Television i Sky1