Ubojstvo u Walesu - stari slučaj višeg inspektora Mathiasa

1. svibnja na HRT – HTV 2 u 21:10 (12)

Nakon dramatičnog klimaksa u drugoj sezoni serije Ubojstvo u Walesu, vraćamo se višem inspektoru Tomu Mathiasu koji se pokušava oporaviti od fizičkih i psihičkih ožiljaka. Uništeno je skrovište koje je pronašao na divljim obalama Ceredigiona pa se morao preseliti, i to u samo srce obalnoga grada Aberystwytha.


U 3. će se sezoni ponovno uplesti u stari slučaj koji ga intrigira još otkako je počeo raditi u Aberystwythu. Slučaj je to koji prijeti da će nepovratno zavaditi cijeli tim. No dok se Mathias bavi prošlošću, njegova kolegica narednica Siân Owens usredotočena je na svježi slučaj: dobila je zadatak da otkrije tko je zapalio Mathiasov dom.

U 3. epizodi nakon ubojstva na zabačenoj benzinskoj postaji, mještanin Llew Morris postaje glavni osumnjičenik. Viši inspektor Mathias i inspektorica Rhys odlučni su pronaći ubojicu pa odlaze u kuću u kojoj je Llew odrastao. Otkrit će nešto jezivo što će zacementirati Llewovu krivnju. Napetosti će dodatno eskalirati kada saznaju da je Llewov mali sin nestao iz škole.

Viši inspektor Mathias očajnički želi pronaći dječaka i njegova podivljalog oca pa će prekršiti protokol i sam otići u planine. Vrijeme curi, a Mathias će morati riskirati vlastiti život. Za to će se vrijeme nezavisni istražitelj John Powell naći pod pritiskom da čim prije zaključi slučaj Iwana Thomasa.

U seriji glume Richard Harrington (viši inspektor Tom Mathias), Mali Harries (inspektorica Mared Rhys), Alex Harries (detektiv Lloyd Ellis), Hannah Daniel (narednica Siân Owen), Aneirin Hughes (glavni inspektor Brian Prosser). Scenarist je Jeff Murphy, a redatelj Gareth Bryn.