Junaci našega doba - veličanstveni doček Vatrenih

4. svibnja na HRT – HTV 1 u 20:05

Postoje trenuci koji se ne zaboravljaju i ostaju u našem sjećanju. Naravno, ponajviše se sjećamo onih koji su bili neobično hrabri i uporni. Te ljude među nama s punim pravom i sasvim objektivno možemo nazvati junacima. Pa tko su ti "junaci našega doba"?

Voljeli nogomet ili ne, odgovor se nameće. To su dvadeset dvojica hrvatskih nogometaša i njihov izbornik. To su oni koji su se predanošću izdigli iznad ponora poraza i zaborava te se otisnuli u neizvjesnost. Nastavak te priče je povijest. Godine 2018. u Rusiji smo imali naše junake, svjetske doprvake.

U posljednjoj epizodi petodijelne dokumentarne serije prisjetit ćemo se veličanstvenog dočeka koji su hrvatski navijači pripremili Vatrenima. Tražimo odgovor i na pitanje jesmo li uspjeli iskoristiti učinke svjetskog srebra.

U pripremi i realizaciji serije korišteni su materijali snimljeni za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali i posebni intervjui, arhivski materijali i  sva raspoloživa građa.

Podsjetimo, prethodne epizode serije koja prati svaki korak Vatrenih od trenutka dramatičnih, već gotovo izgubljenih kvalifikacija do finalne utakmice u Moskvi, dostupne su na našoj multimedijskoj usluzi HRTi.

Uz podsjećanje na svaku utakmicu Svjetskog prvenstva serija Junaci našega doba donosi i posebne priče o najvažnijim akterima i ključnim igračima Vatrenih.

Uz iscrpne intervjue s junacima donosimo i razgovore s  članovima njihovih obitelji, prijateljima, suigračima, trenerima u mlađim uzrasnim kategorijama te analiziramo što je vatreno srebro donijelo hrvatskom nogometu, sportu i društvu i jesmo li uspjeli iskoristiti benefite tog veličanstvenog uspjeha.

Dokumentarnu seriju je za HRT proizvela tvrtka Nogometna promocija-football promotion.

Scenaristi su Ivan Blažičko i Mislav Brcko, a redatelj Zlatko Mijoč


 

Posljednji nastavak na području RH možete pratiti i preko usluge HRTi.