Stani v Zagorju: Zabok

10. svibnja na HRT – HTV 1 u 20:40

U 8. epizodi putopisne serije Stani v Zagorju Andrea Buča vodi nas u Zabok.

Punk band Zadruga i Buča zapalili su centar Zaboka. Nakon uličnog koncerta otkrili su joj gdje jedu nakon ponoći. Dalmatinka je okusila i hedonizam zagorskih kleti, družila se s legendom jugoslavenskog motocrossa Vladom Šamecom, a Igor Mikloušić vinuo ju je u nebesa u balonu iz kojeg je Zagorje kao na dlanu.
                              
Osmom epizodom stigli smo do kraja putpisnoga serijala o Hrvatskom Zagorju, regiji zanimljive prošlosti - neandertalaca, umjetnika, voljenih vođa i buntovnika koji je ušao u legendu. Zagorje je bilo utočište hrvatskog plemstva i druga linija obrane od najezde Turaka. Otuda kuburašice, raskošni dvorci, kurije, perivoji i kapelice gotovo na svakom bregu.

A koliko brega toliko i termalnih izvora. Kontrastno je Zagorje, poduzetnici i kmetovi, popevke i punkeri, zaprežna kola i oktanski sportovi, najbolji automobilisti, žganci i "šampanjci". Svima je zajedničko pojesti, popiti i našaliti se! Autorica je još jednom pred objektiv stavila likove čija pojava plijeni pažnjom, a čija priča opisuje život na zagorski način.
Emitirane epizode u kojima nas u svom prepoznatljivom stilu Buča vodi kroz zagorsku avanturu, običaje, povijest, otkriva dvorske tajne, zagorske recepte, kvalitetna vina, ali i kultni tudum, pronađite u videoteci platforme HRTi i YouTube kanalu Hrvatske radiotelevizije.