Plan postupnog povratka emisija u program HTV-a

Hrvatska radiotelevizija (HRT) pomno prati epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i upute o postupnom popuštanju mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite. U ovisnosti o razvoju situacije s koronavirusom u nas, HRT planira i postupnu ponovnu proizvodnju emisija čije bi snimanje i proizvodnja bila u skladu s tim mjerama.

Naime, čim se popuštanjem mjera Nacionalnog stožera steknu produkcijski i ostali uvjeti za proizvodnju pojednih emisija (a to podrazumijeva broj ljudi u studiju, mogućnost međužupanijskih i inozemnih putovanja, sudjelovanje produkcijskog osoblja - snimatelja, ton-majstora, scenografa, kostimografa, šminkera i slično), HRT će postupno vraćati pojedine, popularne emisije Hrvatske televizije u svoj program.

Tako će HRT uskoro ponovno pokrenuti najdugovječnije i najpopularnije nedjeljne emisije: Plodovi zemlje i More. Veliku ulogu u povratku njihove proizvodnje imat će, dakako, naši TV centri koji nam omogućuju da putovanja novinara svodimo na minimum, a gledateljima stvaramo priče iz cijele zemlje.

U redovnom terminu subotom popodne emitirat ćemo emisiju Agenda svijet. Od materijala koji nam pristižu digitalnom razmjenom provjerena ekipa stvarat će vanjskopolitički magazin i pokazati nam kako se svijet snalazi u ovom izazovnom razdoblju.

Na ekrane se uskoro vraćaju i emisije kao što su one posvećene braniteljima, umirovljenicima te nacionalnim manjinama: Veterani mira, Normalan život, Prizma i ostale. Potom bi krenule i emisije posvećene kulturi - Kultura s nogu te pučke i predajne kulture, posvećene turizmu - turizam.hr te sportu. Kada se ponovno pokrenu sportska natjecanja pokrenut ćemo i emisije koje ih redovno prate.

Nakon njih krenut ćemo i u stvaranje novih zabavnih sadržaja poput Potjere i Lijepom našom te emisija visoke javne vrijednosti: Istrage prometnih nesreća i Mir i dobro.

Ljeto u kojem se nadamo potpuno smanjenim restriktivnim mjerama planiramo iskoristiti za proizvodnju velikih zabavnih projekata poput A strane i Volim Hrvatsku, kao i novih sezona svima dragih kvizova Tko želi biti milijunaš? i Potjera - naravno, ukoliko i kada će to okolnosti dopustiti.

Sve spomenute emisije naši gledatelji željno iščekuju, zbog čega dajemo sve od sebe za njihov najraniji mogući povratak. Ipak, drago nam je što su prepoznali naš trud da i u doba karantene u njihov dom unesemo pozitivne emocije, pa u velikom broju hvale, primjerice, Sportske trenutke za pamćenje.