Vrijeme je za jazz: Evo ruke - Split Open Jazz Fair 2019.

10. svibnja na HRt - HTV 3 u 18:55
Black Coffee feat. Martine Thomas

U emisiji pogledajte snimku koncerta sastava Black Coffee uz pjevačicu Martine Thomas iz splitskog Đardina u kolovozu 2019. godine, na 2. Split Open Jazz Fairu u sklopu programa Evo ruke.


Black Coffee je zadarsko-splitski jazz sastav koji djeluje od 1993. godine, a čiju okosnicu čini ritam-sekcija basist Renato Švorinić i bubnjar Jadran Dučić Čićo. Iako poznati po suradnji s mnogim zvijezdama hrvatske glazbe, posljednjih nekoliko godina Black Coffee najviše surađuje s talijanskim bandoneonistom Danieleom di Bonaventurom, s kojim izdaju dva albuma za talijansku etiketu "Caligola Records".

Važna je suradnja i s američkom pjevačicom karipskih korijena, Martine Thomas, a od 2010. stalni član sastava je pijanist Ivan Ivić. Nedavno su izdali i svoj trinaesti album "Once Upon a Time", s francuskim i američkim standardima ali i autorskim skladbama nastalim, kako kaže Švorinić, u uvjetima kada je glazba dolazila iz srca i duše umjetnika. To je program koji su izveli i na koncertu na 2. Split Open Jazz Fairu.

Urednica emisije je Melanija Pović Jagarinec.

Facebook/VrijemeJeZaJazz
e-mail: jazz@hrt.hrEmisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.