Dan HRT-a uz posebnu emisiju na Četvrtom programu

HRT 15. svibnja već tradicionalno obilježava svoj dan - 94. obljetnicu Hrvatskoga radija i 64. obljetnicu Hrvatske televizije.U okviru programa obilježavanja Dana HRT-a u jutarnjim satima Glavni ravnatelj i članovi Ravnateljstva HRT-a položili su vijence i zapalili svijeće na spomen obilježju kolegama poginulim u Domovinskom ratu u predvorju B-30. Ali ove godine, zbog strogih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, odavanje počasti kolegama koji su položili živote da bi se pronio glas istine u najtežim trenucima rata, iznimno je bilo bez nazočnosti članova njihovih obitelji, te zaposlenika i umirovljenika HRT-a. 


Foto: Dario Njavro za HRT

Središnja rođendanska svečanost s dodjelom Godišnjih nagrada HRT-a održat će se u obliku posebne emisije u povodu Dana HRT-a u petak u 21:10 na Četvrtom programu te reprizno u nedjelju u 12:10 na HTV2.

Naime, i svečana dodjela Godišnjih nagrada HRT-a održat će se samo pred kamerama Hrvatske televizije - ovogodišnji rođendan HRT-a slavi se u smanjenom obliku i bez publike, jer se pridržavamo preporučenih mjera zbog opasnosti od zaraze koronavirusom.

No to je ipak prilika da se zahvalimo kolegama koji su svojim radom i iznimnim angažmanom zaslužili Godišnje nagrade po poslovnim jedinicama (Program, Produkcija, Poslovanje i Tehnologija), tu je i Nagrada za poseban projekt HRT-a, Nagrada "Joško Martinović" za najbolju TV-reportažu, Nagrada "Gordan Lederer" za najbolji snimateljski ili kamermanski rad, te Nagrada "Ivan Šibl" za životno djelo (za televiziju i za radio).U emisiji, koju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi, nastupa i bend HRT-a s četiri glazbena broja - pod "budnim uhom" Ante Gele. Stoga budimo svi zajedno u 21:10 uz posebnu rođendansku emisiju na HTV4!

Obilježen Dan HRT-a i dodijeljene Godišnje nagrade

Voditelji su Doris Pinčić Rogoznica i Mirko Fodor, redatelj je Danko Volarić, glazbeni producent Ante Gelo, producentica emisije Sunčana Hrvatin-Kunić, urednica Snježana Nožinić, a voditeljica projekta Jagica Cvrk.

U videoteci usluge HRTi dostupne su i snimke obilježavanja Dana HRT-a iz prethodnih godina.

U sklopu 94. obljetnice Hrvatskoga radija i 64. obljetnice Hrvatske televizije, upriličena je i web izložba fotografija kamermana i snimatelja HRT-a, koja nosi naziv "Linije".


Foto: Damir Alter Matijević

Vrijedni radovi zabilježeni fotografskim objektivom svjedoče o širini stvaralaštva i slobode, ali i kreativnog potencijala HRT-ovih snimatelja i kamermana.

Izložba fotografija kamermana i snimatelja HRT-a

Podaci o povijesti Hrvatske radiotelevizije mogu se pronaći na podstranicama obljetnica.hrt.hr.

Na HRTi usluzi donosimo i tematski katalog niza emisija.

Na platformi HRTi o povijesti Radija i Televizije