Hrana kao lijek

Radnim danom na HRT - HTV 1 u 21 sat

Više nego ikad, zdrava prehrana, stil života, navike, biološki uzgojeno voće i povrće te hrana bez aditiva, umjetnih aroma i kemijskih supstanci, postaje preokupacija suvremenog čovjeka.

HRT je prema ideji i scenariju urednice projekta dr. sc. Jasne Burić, u režiji Zdravka Mustaća, snimila atraktivan popularnoznanstveni sadržaj, koji educira o zdravoj hrani koju nam svakodnevno rađa priroda u kojoj živimo.

Seriju karakterizira uzbudljiva i poticajna TV priča, kompetentni sugovornici te ono najvažnije: zanimljiva i uvjerljiva obrazovna poruka za sve uzraste, koja će sasvim sigurno utjecati na životne navike i stavove mnogih o zdravoj hrani.

Naime, što je zdrave hrane oko nas manje, to je ona sve traženija. Koja je to hrana koja u organizmu djeluje poput lijeka? Zašto ju naš organizam treba te kakvu vrijednost ima za naše zdravlje? O tome govore vrsni domaći i strani znanstvenici koji se bave kliničkom prehranom, nutricionisti, biolozi, povjesničari te brojni drugi stručnjaci koji proučavaju važnost zdrave prehrane za zdravlje čovjeka.

MASLINA I MEDGROŽĐE I ČEŠNJAK, GLJIVE I BOBIČASTO VOĆE, JABUKA I MRKVA, RIBE i PREHRANA i KRETANJE teme su ove zanimljive popularnoznanstvene serije.

Autorica HRT-ova serijala, scenaristica i urednica projekta je dr. sc. Jasna Burić, redatelj Zdravko Mustać, izvršna urednica Nikolina Dragošević, a direktori fotografije Mario Britvić i Branko Cahun.

Serija je dostupna u videoteci multimedijske usluge HRTi, te od 2. lipnja na Prvom programu u 21 sat.