Romano Bolković - 1 na 1: Gordan Jandroković

19. svibnja na HRT – HTV 1 u  20:05 - talk show

S Gordanom Jandrokovićem, predsjednikom Hrvatskog sabora, razgovaramo o zazivanju i izbjegavanju izbora, o tome tko bi u Hrvatskoj želio kaos, o kampanji i ideološkim podjelama te čemu žurba s izborima.


Je li Stožer uzurpirao zakonodavnu vlast, zašto je Sabor pokrovitelj obilježavanja obljetnice Bleiburške tragedije te čemu misa u Sarajevu? Bit će riječi i o tome što Jandroković kao voditelj izbornog stožera misli kakve su danas izborne šanse HDZ-a, je li Milanović fokus okupljanja ljevice ili neutralan predsjednik RH? Koliko ovaj hektičan mandat šteti HDZ-ovom rejtingu? Je li se mogla izabrati drukčija strategije suočavanja s COVID-19?

Je li moguća velika koalicija te bi li HDZ koalirao sa Škorom, budući da je radikalnu desnicu u stranci minimizirao? Je li uvjet koalicije sa Škorom da se on liši Mosta i postoji li strah od sljedećeg mandata? Razgovaramo o retorici kampanje i o tome što obećati u svijetu za koji ne znamo kako će izgledati već u jesen. Zašto se tolerira Orbanova kartografija te hoće li Jandroković biti ponovo predsjednik Sabora?

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.