Zemlja iz svemira: Planet boja

22. svibnja na HRT – HTV 2 u 20:05

Čudesne migracije. Promjena godišnjih doba. Morske mijene. Kamere koje iz svemira bilježe prirodne spektakle danas su toliko napredne da mogu snimiti pojedinu životinju ili čovjeka. Vrhunska tehnologija donosi nam priču o životu na Zemlji iz sasvim nove perspektive.

Uživajte u plesu boja polarne svjetlosti i vrtlogu cvjetanja planktona. Pratite izbliza krda slonova u potrazi za vodom i otkrijte dosad neviđene kolonije pingvina.

Sateliti nam također pokazuju nestajanje prašuma i širenje gradova tijekom desetljeća. Dok se površina Zemlje mijenja brže nego ikad prije, može li nas pogled iz svemira nagnati da bolje pazimo na svoj jedinstveni, osjetljivi dom?

U 3. epizodi dokumentarne serije (EARTH FROM SPACE, 2019.) gledana iz svemira, Zemlja je kaleidoskop. Cvjetanje tirkiznog planktona poziv je na halapljivu gozbu, Kina se žuti od cvjetova uljane repice, a u oceanu se pojavljuju misteriozna zelena svjetla. gledana iz svemira, Zemlja vrvi čudesnim oblicima. Vombati kopaju jazbine diljem australske divljine, a slonovi u Kongu stvaraju proplanak usred šume.