Kultura s nogu sada subotom u 16:10

23. svibnja na HRT - HTV 1 u 16.10

Nakon dvomjesečne stanke vraća se "Kultura s nogu", od subote 23. svibnja u novom terminu  -
 subotom u 16:10 na Prvom!

Hrvatska radiotelevizija (HRT) najavljuje povratak na ekrane još jedne gledateljima omiljene emisije: „Kultura s nogu“ od subote, 23. svibnja, ponovo će se snimati i emitirati u novom terminu - subotom u 16:10 na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 1).

Naime, nakon dvomjesečne stanke zbog epidemije koronavirusa, kultna emisija „Kultura s nogu“ opet počinje s emitiranjem, ali s promijenjenim oblikom i terminom. Tako će gledatelji subotom popodne moći vidjeti emisiju o kulturi u trajanju od 45 minuta, te samo s jednim voditeljem - karizmatičnim Draženom Ilinčićem.

Kostur emisije i dalje je isti: dakle, riječ je o razgovorima „s nogu“ s našim istaknutim umjetnicima i kulturnjacima. Ali, tome dodajemo i priloge o kulturnim zanimljivostima i aktualnostima.

U prvoj emisiji s ovim novim konceptom ugostit ćemo u studiju Dragana Despota, koji će govoriti o kazalištu i monodrami u ovim promijenjenim vremenima. Također i Vatroslava Kuliša, čiju izložbu možemo vidjeti u Modernoj galeriji u Zagrebu, te književnika Roberta Perišića, čiji je roman „Područje bez signala“ upravo dobio odlične kritike u SAD-u.

Novinarka Oka Ričko donosi nam prilog o tajnama zagrebačke Katedrale, koja nije samo simbol grada, nego i nedavnoga potresa. Novinar i pisac Gordan Nuhanović esejistički govori o postpotresnom Zagrebu, dok kolegica Ivona Haller informira o kulturnim novostima u svijetu.

Voditelj: Dražen Ilinčić
Redateljica: Kamelija Čančarević
Urednici: Dražen Ilinčić i Branka Kamenski
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.