Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 15, 19 i 22 sata poslušajte središnje informativne emisije Hrvatskoga radija, sastavljene od vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravnih reporterskih javljanja o glavnim događajima dana uključujući podatke o vremenu i prometu.Emisija Glazba s potpisom od 16:05 je glazbeno govorna emisija u kojoj su obuhvaćena ponajbolja glazbena razdoblja domaće i strane glazbe šezdesetih, sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina. Današnju emisiju posvetili smo engleskoj kantautorici Amy Winehouse.

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, koristeći bogatu i dragocjenu fono arhivu Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut "evergreena" ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.Po vašem izboru od 18:05 predstavljamo antologijske izvedbe hrvatske zabavne, rock i pop glazbe. U današnjoj emisiji slušat ćete odabrane pjesme s dvostrukog albuma Đurđice Barlović iz Zlatne kolekcije objavljenog pod etiketom Croatia Recordsa.

U terminu Folklorni koncert do ponoći od 22:30 slušat ćete odabrane snimke i izvedbe narodnih običaja i pjesama Kulturno umjetničkog društva KOLEDIŠČE iz Jezera na otoku Murteru, te pjesme i plesove Hrvata u izvedbi folklornog ansambla Turopolje iz Velike Gorice.

Od 20:05 večernji program Zajedno za zdravlje utorkom je posvećen kulturnim temama. Ugostit ćemo dobitnika Nagrade T-portala za najbolji roman Damira Karakaša, otkriti kako filozofijom možemo raditi na sebi i unaprijediti kvalitetu života te najaviti niz filmskih, kazališnih i književnih događanja u novim okolnostima uslijed pandemije koronovirusa.Na današnji dan 1703. godine ruski car Petar Veliki započeo je izgradnju Petropavlovske tvrđave čime je osnovao grad Sankt Peterburg. O tom događaju, ali i o drugima koji su se dogodili 27. svibnja poslušajte sutra u emisiji Dogodilo se na današnji dan od 6:13.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Dnevni radijski show Drugi dio dana od 14 sati donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.


Foto: Dario Njavro za HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Nakon tjedana izolacije Hrvatska radiotelevizija polako stvara nove okolnosti za interakciju glazbenika i publike: članovi Simfonijskog orkestra HRT-a okupljeni u komorne sastave održat će ciklus od četiri koncerta od 26. do 29. svibnja u 20 sati u Studiju 7 na Hrvatskoj radioteleviziji koje će zabilježiti i za radijski i za televizijski program, i koji će se moći čuti u izravnom prijenosu na Trećem programu Hrvatskoga radija te vidjeti u live streamu na našem YouTube kanalu, a potom u programu HTV-a.

Večeras od 20 sati članovi Simfonijskog orkestra HRT-a na prvom koncertu ciklusa izvode 6. simfoniju Luke Sorkočevića, Koncert za tri trube, timpane i gudače Georga Philippa Telemanna i Treću suitu iz Starih plesova i arija Ottorina Respighija. Izvedbe vodi koncertna majstorica Mirjam Pustički Kunjko. Solisti na trubama su Vedran Kocelj, Ivan Medi i Petar Obradović. Publike nema, slušamo svi! Umjesto pljeska - izjave glazbenika.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.