Obiteljske veze – komedija

6. lipnja na HRT – HTV 2 u 20:05 (12)

Steve Tobias samoživi je CIA-in obavještajac koji pod krinkom trgovca oružjem traga za međunarodnim krijumčarima što ga dovodi u niz neprilika. U stanci svog uzbudljivog posla Steve se raduje skorom vjenčanju svog sina Marka. Markova je odabranica dobrodušna Angela čiji je otac ortoped Jerry Peyser Steveova sušta suprotnost. Zato se već njihovo upoznavanje pretvori u katastrofu.

Nakon filmskih inačica popularnih TV serija iz 1960-ih i 1970-ih u Hollywoodu se snimaju i nove verzije filmova iz istog razdoblja. Među njima je i komedija "Obiteljske veze" čiji je predložak istoimeni film (The In-Laws) iz 1979. Dvadeset i četiri godine kasnije u redateljskom se stolcu našao Andrew Fleming dok je prvotni scenarij Andrewa Bergmana doživio poneku izmjenu.

U američko-njemačkoj komediji (THE IN-LAWS, 2003.) glume Michael Douglas, Albert Brooks, Robin Tunney, Ryan Reynolds, David Suchet, Lindsay Sloane, Russell Andrews, Maria Ricossa, Candice Bergen. Scenaristi su Nat Mauldin i Ed Solomon, a redatelj Andrew Fleming.