Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.

Emisija Glazba s potpisom od 16:05 je glazbeno-govorna emisija u kojoj su obuhvaćena ponajbolja ostvarenja domaće i strane glazbe šezdesetih, sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina. Današnju emisiji posvetili smo talijanskom skladatelju i pjevaču Umbertu Tozziju.U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut "evergreena" ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

Po vašem izboru od 18:05 slušat ćete odabir pjesama s albuma American Standard američkog glazbenika Jamesa Taylora.

U večernjem programu Zajedno za zdravlje od 20:05 u prvom satu emisije poslušajte razgovor o 70. obljetnici Saveza Društava Naša Djeca, a predstavljamo i rezultate istraživanja koje pokazuje vrijedne rezultate što roditelji očekuju od udruga, a što od lokalnih zajednica obzirom na izazove pandemije kojima su se morali prilagoditi i roditelji i djeca.

U drugom satu emisije u goste nam dolaze studentice Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i predstavljaju projekt Zadaću napiši, jedinicu izbriši, a predstavljamo i udrugu Breza te dječji kreativni centar Dokkica iz Osijeka.28. svibnja 1991. godine održana je u Zagrebu prva smotra Zbora narodne garde, organizacijske i ustrojbene prethodnice Hrvatske vojske. O tom događaju, ali i o drugima koji su se dogodili 28. svibnja poslušajte u emisiji Dogodilo se na današnji dan sutra od 6:13.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati u Radijskoj kuhinji kuha se po zanimljivoj recepturi naših voditeljica Tine i Sabine. Svake srijede obrađuju se društveni život i aktualni događaji iz različitih sfera života. Razmatraju se kulturne i političke aktualnosti te potiče na razmišljanja o svakidašnjici koja nas okružuje.
U terminu Koncerti i festivali od 22 sati donosimo snimku koncerta grupe Cubismo i Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije, održanog 7. lipnja 2017. u dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Članovi Simfonijskog orkestra HRT-a okupljeni u komorne sastave večeras će održati drugi koncert u Studiju 7 na Hrvatskoj radioteleviziji koji će se moći čuti u 20 sati u izravnom prijenosu na Trećem programu Hrvatskoga radija te vidjeti u live streamu na našem YouTube kanalu, a potom u programu HTV-a.Meditativno, intimno i introspektivno ozračje komornih skladbi Pēterisa Vasksa, Aleksandra Glazunova, Josipa Štolcera Slavenskog, Petra Iljiča Čajkovskog i Antonína Dvořáka odraz je potrebe za okretanjem sebi i bližnjima u vremenu koje postavlja brojne izazove pred nas. Program nam predstavljaju koncertni majstor Simfonijskog orkestra HRT-a, Sergej Evseev, te solisti i vođe dionica orkestra. U ciklusu Pjesme moje majke, u kojima je Josip Štolcer Slavenski sažeo najljepše pjesme prožete međimurskim melosom pridružuje im se Nikolina Virgej Pintar, članica Zbora HRT-a.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.