Poseban program u povodu Dana državnosti RH

U povodu Dana državnosti RH, koji se obilježava u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine, u subotu donosimo prigodan sadržaj.

Od 9 sati na Prvom programu pratite posebnu emisiju informativnog programa, posvećenu stvaranju hrvatske države. Uz reportaže i bogatu arhivsku građu prisjetit ćemo se 30. svibnja 1990., dana kada je konstituiran prvi demokratski izabrani višestranački Sabor. S gostima u studiju evocirat ćemo uspomene na taj veliki dan hrvatske povijesti. Urednici emisije su Ružica Renić Andrijanić i Anita Bilić.

Potom slijedi izravni prijenos svete mise za Domovinu iz crkve sv. Blaža u Zagrebu.

Zagreb: Dan državnosti - misa, prijenos
Posebnu emisiju u povodu 30. obljetnice Dana državnosti nastavljamo u 11:30.

U podne na HTV 1 ne propustite uključenje na Trg svetog Marka i praćenje svečane smjene straže.

U 20:05 prenosimo svečani koncert ispred zagrebačkog HNK, dok prigodni program završavamo posebnim izdanjem emisije Lijepom našom iz Đurđevca.
Sadržaj pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Na Četvrtom programu HTV-a i platformi HRTi u 15:05 pogledajte prigodnu emisiju Tri desetljeća suvremene državnosti. Od ove se godine Dan državnosti slavi opet 30. svibnja. Kamo smo stigli u tri desetljeća moderne hrvatske države, analiziramo u posebnoj emisiji u kojoj gostuju ustavotvorac Vladimir Šeks, general zbora Josip Lucić, bivši ministar rada i pomoćnik obrane grada Siska Davorko Vidović i povjesničar Ante Nazor. Urednik i voditelj je Mislav Togonal.

Na Dan državnosti popodnevnu glazbenu čestitku upućuju nam sjajni glazbenici Oružanih snaga - Jazz orkestar Hrvatske vojske, osnovan 2013. na inicijativu nekoliko glazbenika iz Simfonijskog puhačkog orkestra HV-a. Prijenos svečanog koncerta pratite na Trećem programu HTV-a i usluzi HRTi od 17 sati.Poseban programa povodom Dana državnosti na HR 1 počinje u 8:05 te u sklopu njega i tematska emisija s gostima. Na Prvom programu Hrvatskoga radija poslušajte i prijenos mise iz crkve sv. Blaža u Zagrebu, kao i prijenos svečanog koncerta u 20 sati.