Pod sumnjom - triler

4. lipnja na HRT – HTV 2 u 21 sat (12)

Ugledni odvjetnik Henry Hearst otkrio je tijelo silovane i ubijene 12-godišnje djevojčice i prijavio to policiji. Detektivi Benezet i Owens pozovu ga u policijsku postaju da pojasni svoje svjedočenje. Prilikom ispitivanja, Hearts se počne zapetljavati u mrežu kontradikcija, a obojica detektiva sumnjaju da je upravo on ubio djevojčicu, kao i još jednu koja je stradala dva tjedna ranije. Da bi potvrdili svoje sumnje, detektivi pozovu na saslušanje i Hearstovu atraktivnu i mnogo mlađu suprugu Chantal.

Pod sumnjom (UNDER SUSPICION, 2000.) uzbudljiv je američki triler specifičan po tome što se gotovo sav svodi na ispitivanje osumničenjika u četiri zida isljedničke sobe u policijskoj postaji.

Redatelj Stephen Hopkins majstorski je dinamizirao tako skučene prostorne postavke filma, a izvrsnu potporu u građenju napete atmosfere imao je u sjajnim glumcima, redom velikim zvijezdama - Geneu Hackmanu, Morganu Freemanu, Thomasu Janeu i Monici Bellucci.

Tom Prevost i W. Peter Iliff napisali su scenarij prema knjizi Brainwash Johna Wainwrighta te scenariju filma Garde a vue Claudea Millera, Jeana Hermana i Michela Audiarda.