Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.


Foto: Dario Njavro za HRT

Emisija Glazba s potpisom od 16:05 je glazbeno govorna emisija u kojoj su obuhvaćena ponajbolja glazbena ostvarenja domaće i strane glazbe šezdesetih, sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina. U današnjoj emisiji slušamo pjesme Rogera Watersa.

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut "evergreena" ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.U Tragu vjere od 18:05 poslušajte: U nedjelju je svetkovina Duhova – kraj uskrsnog vremena i rođendan Crkve.  Zagrebačka nadbiskupija slavi zaštitnicu grada, Majku Božju od Kamenitih vrata – svečanu misu ispred katedrale služit će apostolski nuncij u RH Giorgio Lingua. Obilježen je Dan medija i dodijeljene su nagrade Hrvatskog društva katoličkih novinara – nagradu za životno djelo dobio je don Anton Šuljić. Dobitnik Porina za najbolji album popularne duhovne glazbe je gitarist Andrej Grozdanov – najavljujemo njegov koncert u Rijeci.  Vjernici islamske vjeroispovijesti proslavili su Ramazanski bajram.

Večerašnju emisiju Metafora od 20:15 počinjemo gostovanjem pjesnika i urednika Marka Pogačara, a nastavljamo šarolikom domaćom i stranom poezijom.30. svibnja 1991. godine konstituiran je prvi demokratski višestranački Sabor u povijesti Hrvatske, izabran općim pravom glasa punoljetnih i muškaraca i žena. O tom događaju, ali i o drugima koji su se dogodili 30. svibnja poslušajte u emisiji Dogodilo se na današnji dan sutra od 6:13.Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati slijedi Globotomija. Humoristična je to emisija, svojevrsna satirična kronika svijeta i vremena u kojem živimo, s posebnim kritičkim osvrtom na društvene i dnevno-političke događaje koji tište i utječu na živote takozvanih "malih ljudi".

Od 14 sati možete slušati Sunčani sat emisiju s temama iz turizma, izvještajima i reportažama o turističkim događajima i turističkim odredištima.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Članovi Simfonijskog orkestra HRT-a okupljeni u komorne sastave večeras će održati treći koncert u Studiju 7 na Hrvatskoj radioteleviziji koji će se moći čuti u 20 sati u izravnom prijenosu na Trećem programu Hrvatskoga radija te vidjeti u live streamu na našem YouTube kanalu, a potom u programu HTV-a.Posljednji koncert Komornog ciklusa članova Simfonijskog orkestra HRT-a počinje 3. simfonijom u D-duru Amanda Ivančića, slijedi Koncert za violončelo i orkestar u C-duru Josepha Haydna, a zatim Holberg suita Edvarda Griega. Solist je violončelist Branimir Pustički, a izvedbe vodi koncertna majstorica Mirjam Pustički Kunjko. Publike nema, slušamo svi! Umjesto pljeska - izjave glazbenika.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)


Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.